Esentepe Amir Ateş Semt Konağı, çevre düzenlemesinin ardından hizmete sunulacak. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün hizmet yatırımlarından biri olan semt konaklarının üçüncüsüne, Türk müziğinin rekortmen bestekârı, mevlithan ve hafız Amir Ateş'in ismi verilmişti.
Vatandaşların talebine göre belirlenecek eğim çalışmalarının da sunulacağı semt konağının kaba inşaatının ardından ince işçiliği de tamamlandı. Toplam inşaat alanı bin 632 m2 olan tesis, geleneksel Türk mimarisindeki konak tarzında yapıldı. Esentepe ile beraber Çamlıbel, Erenköy, Barış, Kazım Karabekir, Fatih, Göçerler ve Kanal mahallerine hizmet verecek semt konağı, zemin artı 2 katlı yapıldı. Muhtarlık hizmet birimi, belediye hizmet ve iletişim birimi ile 150 kişilik çok amaçlı salon, fuaye alanı ve derslikler bulunuyor.
Etüt merkezi
Konağın inşaat sürecini yakından takip eden Başkan Hakan Tütüncü, bir kez daha vatandaşlara verdiği sözün yerine getirilmesinden duyduğu memnuniyetini ifade etti. Kepez'in sosyal ve kültürel hayata yeni bir tesis armağan ettiklerini belirten Tütüncü, 'Semt konağımızda, bölgedeki hemşerilerimizi AKMEK kurslarıyla, belediyemizin sosyal ve kültürel etkinlikleriyle buluşturacağız. Tesiste çocuklarımıza, etüt merkezi hizmeti de vereceğiz' diye konuştu.

Amir Ateş Semt Konağı hizmete hazır