Uzun zamandır iPhone'ların ve piyasadaki diğer akıllı telefonların en önemli güvenlik seçeneği olan parmak izi sensörleri bir sonraki iPhone modellerinde karşımıza çıkmayabilir. Apple ile ilgili isabetli tahminleri ile tanınan KGI Securities analistlerinden Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2018 yılında parmak izi sensörü kullanmayı bırakacağını iddia etti.

Hatırlatmak gerekirse Apple, geçtiğimiz Eylül ayında 3 yeni iPhone modeli tanıtmıştı. iPhone 8 ve 8 Plus modellerinde Touch ID ile parmak izi sensörü sunarken, 10. yıla özel olarak geliştirilen iPhone X modelinde ise parmak izi sensörü kullanmayarak Face ID güvenlik seçeneğini sundu.

Touch ID yerine Face ID
Face ID ile yüz tanıma seçeneği sunan Apple, Ming-Chi Kuo'e göre 2018 yılında tanıtacağı tüm iPhone modellerinde Touch ID yerine Face ID güvenlik seçeneği sunacak. Ming-Chi Kuo'ın raporuna göre 2018 model iPhone'ların en kilit özelliği 3D algılama olacak.

Kısacası iPhone X modelinde gördüğümüz yüz algılayabilen TrueDepth kameralar önümüzdeki yıl karşımıza çıkacak tüm iPhone'larda kullanılabilir. Tabii ki bu hamlenin asıl nedeni güvenlikten çok tasarım değişiklikleri. Apple eğer parmak izi sensöründen tamamen vazgeçerse, önümüzdeki yıl iPhone X benzeri çerçevesiz ekrana sahip yeni modellerle karşımıza çıkabilir.

KAYNAK:WEBRAZZİ