Açılışta ilk olarak saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Niksar Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Akdemir, birlik ve beraberlik mesajları vererek, '2014 yılında birlik ve beraberlik parolası ile bu yola çıktık derneğimizi kurduk. Şu anda durumumuz çok güzel. Bizler birlik ve beraberliğin Allah kelamı olduğuna inanıyoruz. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde kardeşlik, huzur, bolluk ve bereket vardır deyip insanlara bir nebzede olsa yardımcı olabilmek için çaba sarf ediyoruz. Dernekler insanların sesi olmalı, insanların istekleri doğrultusunda hareket etmeli, bizlerde bu sese olabildiğinde kulak kabartmaya çalışacağız. İnşallah yüzümüzü kara çıkartmayız' şeklinde konuştu.
Açılışta konuşan AK Parti Tokat Milletvekili Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt ise, 'Balkanlarda Avrupa Türklere ne yaptıysa bugün Suriye'de de, Irak'ta da bizim güneyimizde de bu batı aynı şeyleri yapmaya gayret ediyor. Dün balkanlarda hangi oyunları çevirdiyse, oralarda bizim memleket yaptığımız o alanlarda bize neler yaptıysa yine bugün aynı şeylerin hedefini yapıyor. Ama sizler basiretinizle erdeminizle kültürünüzle bunların farkındasınız. Balkanlardan Türklere karşı bu mücadeleler bu katliamlar yapıldığı zaman gidecek bir Anadolu'muz vardı Anadolu'ya geldik. Kafkaslarda Rusya'da komünist ihtilal olduğu zaman oradaki Çerkez kardeşlerimiz Kafkas kardeşlerimiz Gürcü kardeşlerimiz Anadolu'ya geldi. Bugün bizim başka gidecek yerimiz yok bizim başka gidecek Anadolu'muz yok. Her kim ki buranın bir karış toprağına göz dikerse sonuna kadar bu millet bunun mücadelesini yapacak ve bunun sonucunda Amerika'sı da olsa Almanya'sı da olsa, Avrupa'sı da olsa bu mücadeleyi kanımızın son damlasına kadar devam ettireceğiz' diye konuştu.
Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya da Niksar ilçesinin birçok kültürel zenginliği barındırdığını söyleyerek,'Niksar'ımız balkan Türkleri olsun, çevre ilçelerden gelenler olsun, inanç açısından olsun her açıdan büyük bir zenginlik taşıyan bir ilçemiz. Ama aynı zamanda ahengin olduğu, birlikte yaşama kültürünün olduğu ortak mazimizin olduğu, birbirimize saygımızın sevgimizin olduğu bir ilçedir bir merkezdir. Dolayısıyla bütün Türkiye'ye örnektir. Tarihin derinliği olan, tarihi başkent olan ilçemiz görev yaptığımdan beri bütün halkımızın bütün insanlarımızın birbirine sevgi saygı saygı içerisinde olduğunu yaşadım ve gördüm. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Makedonyalı, Trabzonlu, Diyarbakırlı, Erzurumlu hep bir cevherin damarlarıyız. Hep bir milletin evlatlarıyız'. Dolayısıyla bu derneğin açılması bizim birliğimize beraberliğimize daha fazla katkı sunacağına inanıyorum' dedi.
Yapılan konuşmaların ardından lokalin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta misafirlere balkanların meşhur yemeği muhacir böreği ikram edildi. Program yöresel sanatçıların söylediği şarkıların ardından sona erdi.Açılışa AK Parti Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Yusuf Beyazıt, Sakarya eski milletvekili İl Koordinatörü Recep Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, MHP İl Başkanı Onur Çalışkan, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) Başkanı Kemalettin Altınsoy, müdürler ve çok sayıda balkan Türkü katıldı.

Niksar’da Balkan Türkleri Derneği lokali açıldı