İngiltere Premier Lig'de bitime iki hafta kala olmaz denilen oldu ve Leicester City şampiyon oldu. Sezon başında küme düşme adaylarından bir tanesi olarak gösterilen ve mütevazi bir kadroya sahip olan City, özellikle fabrika işçisi olarak bilinen Jamie Vardy'nin mükemmel performansı ve kadrodaki futbolcuların arkadaşlığıyla harika bir takım uyumu yakaladı ve İngiliz devlerini geçmeyi başardı. Ligin bitimine 2 hafta kala Chelsea deplasmanında 2-2 berabere kalan Tottenham'la aradaki puan farkını 7'ye çıkartan ve şampiyonluğu garantileyen Leicester, tüm dünyayı şoke etti.

Leicester'ın sosyal medya hesabından atılan şampiyonluk tweeti çok kısa bir sürede 265.000 kere retweet edilirken, tüm dünyada tek gündem maddesi Leicester'ın şampiyonluğu oldu. Endüstriyel futbola karşı atılmış bir darbe olarak nitelendirilen bu şampiyonluk, para içinde yüzen ve özellikle de transferlere milyon dolarlar yatıran kulüplerin devrinin yavaş yavaş kapanmaya başladığını düşündürdü. Türkiye'de de özellikle kendi şehrinin takımını tutan kişiler tarafından dikkatle takip edilen Leicester, 2010 yılında Bursaspor'un aldığı şampiyonluk gibi diğer Anadolu takımlarını da ümitlendirdi.

Peri masalı gerçek oldu tabirinin kullanıldığı şampiyonluk tüm dünyada kutlanırken, dünya spor kamuoyunun bir numaralı gündem maddesi olmayı başardı. Şampiyonluk tweetinin toplam paylaşımı 370.000 olurken, dünyada en fazla paylaşım alan tweet olma unvanı, Leicester City'e geçti.

Toplam takım değerinin 24 milyon Pound olduğu düşünüldüğünde ve Manchester United'ın sadece Griezmann için 65 milyon Pound teklif ettiği göz önüne alındığında, bu şampiyonluğun ne derece önemli olduğu anlaşılabiliyor. Geçtiğimiz sene küme düşmemeye çalışan Leicester, bu sene dev ligde şampiyon olarak, 132 yıllık kulüp tarihine ilk şampiyonluğu getirdi.

Türk futbolcu 37 milyon Euro'ya City'de!