AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörlüğü'nün toplam değeri 250 milyon TL olan 844 projeye imza attığını belirterek, sağlanan destekler hakkında bilgi verdi.

ÖNCÜ AKTÖRLERİNDEN BİRİ

Kurt, projelerden yatırım değeri 225 milyon TL olan 740 projenin tamamlanarak, üretici ve yatırımcılara toplam 102,3 milyon TL hibe verildiğini ve bin 660 kişinin istihdam edildiğini dile getirdi. Kurt, 'IPARD II döneminde alınan toplam yatırım değeri 25 milyon TL olan 104 projenin yatırımları devam ediyor ve bu yatırımlar tamamlandığında yaklaşık 14 milyon TL hibe desteği daha yatırımcılarımıza ulaştırılmış olacak. TKDK, Avrupa Birliği kriterlerine uygun tarımsal üretimin yaygınlaşmasında kritik bir rol üstlenerek, Türkiye'nin Birliğe üyelik sürecine katkı sağlıyor. Kırsal dinamikleri hayata geçiren TKDK, bu alanda olumlu dönüşümün öncü aktörlerinden biri olmayı ve ülkemizin kırsal potansiyelini geliştirmeyi istikrarlı bir şekilde sürdürüyor' şeklinde konuştu.

YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

Kurt, 13 Ekim'de sona eren proje kabul döneminde süt ve süt ürünlerinin, et ve et ürünlerinin işlenmesi, meyve ve sebzenin depolanması ve paketlenmesi ile su ürünlerinin işlenmesi sektörlerinde yapılacak yatırımlara 122 milyon avro hibe desteği verileceğini açıkladı. Kurt, 'Bu sektörlerde yapılacak işleme, depolama ve paketleme tesisleri, süt toplama merkezleri ile kırmızı et ve kanatlı eti kesimhaneleri için 3 milyon avroya kadar olan yatırımlar, yüzde 50 oranındaki hibe desteğinden yararlanabilecekler' ifadelerini kullandı.