Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk'un misafiri olan çocuklara, Okul Müdürü Faruk Ok ve öğretmenler de eşlik etti. Özel çocukların özel isteklerini kırmayan Başkan Pamuk, belediye fidanlığını ziyaret eden konuklarıyla özçekim yaptı, hatıra fotoğrafları çektirdi.
Misafirleriyle yakından ilgilenen ve onlarla tek tek tanışıp sıcak ve samimi diyaloglar eşliğinde sohbet eden Pamuk, 'Ziyaretiniz nedeniyle sizlere çok teşekkür ederim. Sizleri burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Hepiniz hoş geldiniz' dedi.
Pamuk, Akdeniz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nun bahçesine ekilmek üzere, fidanlıkta bulunan farklı türde çiçekler, fidanlar ve bitkilerin temin edileceğini söyledi. Başkan Pamuk, ayrıca özel çocukların rehabilitasyon sürecinde kullanılmak üzere çeşitli bahçe aletlerini de temin edip okul yönetimine teslim edeceklerini sözlerine ekledi.
Başkan Pamuk, özel çocuklar ve gençlerle sohbetinin ardından onlarla birlikte seraya girerek, misafirlerinden Büşra ile çiçek tüpledi. Sera içindeki toprağın etrafında kümelenen özel çocuklar, ellerine küçük kürekleri alarak çiçeklerin tüplemesi ve topraklamasını bizzat yaptılar.
Akdeniz'in özel çocukları, tüplemesini bitirip toprakla buluşturdukları çiçekleri de kucaklarına alarak, hep birlikte kendileri için fidanlık alanında düzenlenen ikrama katıldılar.
Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı'ndaki buluşma ve tatbiki eğitimin ardından özel çocuklar ve gençler, öğretmenleriyle birlikte okullarının yolunu tuttular.

Akdeniz Belediyesi’nden zihinsel engelli çocuklara fidan dikim eğitimi