Altyapı deplase imalatları tamamlanan ve forekazık yapımları devam eden alt geçit, 3 gidiş-3 geliş ve toplam 410 metre uzunluğunda olacak. Çalışma kapsamında 482 adet forekazık ve 68 adet öngermeli kiriş imalatları yapılacağı bilgisini veren Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, 'Buradaki alt geçit çalışmamızla birlikte, kavşaktaki sinyalize kaldırılacak, çevre yoluna kadar Anadolu Bulvarı'nda ışıksız ve kesintisiz bir trafik akışı sağlanmış olacak' dedi.
Yol üzerindeki kısmı sıkışıklıkların önüne geçilmesi adına Anadolu Bulvar'ında daha önce de köprülü kavşak ve 'U' dönüş geçitleri inşa edildiğini hatırlatan Üçpınar, bu çalışmaları; 'CHP önü Milli İrade Köprülü Kavşağı, Marşandiz Köprüsü (53 Gün Köprüsü), Ali Semerkandi Alt Geçidi, Necip Fazıl Köprüsü, 1071 Malazgirt Bulvarı üzerine yapılan 4 köprü ve bulvar, Dikmen'deki gecekondunun yıkılması ve yola dahil edilmesi, Hurdacılar Sitesi Kavşağı 'U' dönüş köprüsü, ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önü 'U' dönüş köprüsü, ANKAPARK Üst Geçit Köprüsü' olarak sıraladı.
19 kilometrelik kesintisiz trafik
Bulvardaki mevcut köprülü kavşaklarda da bakım çalışmaları yapıldığını kaydeden Vedat Üçpınar, 'Ayrıca Anadolu Bulvarı'nı 8 şeride çıkararak genişlettik ve ODTÜ'de son bulan kısmına da 1071 Malazgirt Bulvarı'nı yaparak, Anadolu Bulvarı'nı Konya Yolu'na bağladık. Bu çalışmalar sayesinde de Büyükşehir Belediyesi olarak Dikmen Sokullu Caddesi'nden çevre yoluna kadar kuzey-güney yönünde 19 kilometrelik kesintisiz bir trafik akışı sağlamış olduk' dedi.

Anadolu Bulvarı’na yeni alt geçit