Trabzon Tonya'da 10 Ağustos 2014'te meydana gelen olayda, 7 kurşunla vurulmuş olarak bulunan Mehmet Sağlam isimli genç, son nefesinde kendisini Songül B.'nin vurduğunu ifade etmişti. Songül B.'nin ismini verdikten sonra ise Mehmet Sağlam hayatını kaybetti.

Polis tarafından yapılan soruşturmada hızlı bir şekilde ulaşılan Songül B., ilk olarak cinayeti reddetse de, sorguya dayanamayarak her şeyi itiraf etti. Cinayeti nasıl işlediğini de anlatan 2 çocuk annesi, Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbet hapis istemiyle davaya konu oldu.

BENİ ZORLA ARACINA BİNDİRMEYE ÇALIŞTI

Mahkemede gözyaşlarına boğulan ve cinayet anını şu şekilde anlatan Songül B. 'Mehmet, ben boşandıktan sonra peşimi bırakmadı. Sık sık rahatsız ediyordu. Olay gecesi evime gelerek aracının bozulduğunu söyleyip el feneri istedi. Feneri getirmek için içeri girdiğimde saldırdı. Kendisine direndim. Evde bulundurduğum kurusıkı tabancayla bir el ateş ettim. Ancak beni zorla aracına bindirmeye çalıştı, bu sırada silahı yere düştü. Aldım ve ateş ettim...' dedi.

TANIKLAR DA DOĞRULADI

Olay yaşandığı anda çığlık attığını fakat kimsenin yardıma gelmediğini ifade eden Songül B., olayı gören kişilerin de bulunduğunu dile getirdi. Son savunmasında ise 'Kendimi korudum. Benim haklı olduğumu anlamanızı istiyorum. Beraatimi isterim.' Dedi.

Görgü tanıkları da Songül B.'nin ifadelerini doğrularken, davanın 7. Duruşmasında cinsel saldırı olaylarında emsal karar diye nitelendirilebilecek bir karar çıktı.

Mahkeme, Songül B.'nin eyleminin kendisine yönelen cinsel saldırıyı defetmek kapsamında oluştuğu kanaatine vardı. Suçun işlenişi sırasında korku, heyecan ve panikle meşru müdafaa sınırının aşıldığını vurgulayan heyet, ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti ve Songül B.'nin beraatine karar verdi.

EMSAL KARAR

Taciz davalarında emsal karar olması beklenen kararın, ilerleyen dönemde birçok duruşmada gündeme geleceği düşünülüyor.

Trabzon'daki FETÖ operasyonunda flaş gelişme