Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde bir kadın girişimci, komşusundan kuluçkalık olarak aldığı yumurtanın rengi yeşil çıkınca bu alanda başladığı üretimde başarıyı yakaladı.

Alibeyli Mahallesi'nde yaşayan Hatice Demirbilek, 2 yıl önce kuluçka olarak kullanmak üzere bir komşusundan yumurta aldı. Demirbilek, yumurtanın rengi yeşil çıkınca bu yumurta türünden haberdar oldu. Çocuklarının yeşil kabuklu yumurtanın normal yumurtaya göre daha yüksek fiyata alıcı bulduğunu öğrenip kendisine söylemesi üzerine bu alanda üretim yapmaya karar veren Demirbilek'in, kısa zamanda yeşil yumurta yumurtlayan 100 tavuğu oldu.

ÇÜRÜK SANIP KÜSMÜŞ

Yeşil yumurtanın yüksek fiyata alıcı bulduğunu öğrenince üretime başlamaya karar verdiğini belirten Demirbilek, "İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden de yardım aldım. Ürettiğim yumurtaları pazarlara giderek ve tanıdığım yerlere vererek satıyorum. Bir yumurtayı 5 liraya, bir tavuğu da 150 liraya sattım. Kuluçka döneminde yumurtanın fiyatı 15 liraya kadar çıkabiliyor" dedi.
Demirbilek, bir anısını şöyle anlattı: "Bir komşuma yemesi için yeşil yumurtadan gönderdim. Ona bozuk yumurta verdiğimi düşünüp küstü ve 3 hafta benimle konuşmadı. Sonra ona, gelip kendisinin yumurtayı toplamasını söyledim. Gelip görünce doğru söylediğimi anladı."