Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında, İl Müftülüğü'nce yürütülen ve proje paydaşları İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Seyhan Belediye Başkanlığı, Yüreğir Belediye Başkanlığı, Çukurova Üniversitesi, muhtarlıklar, ilgili sivil toplum kuruluşları olan 'Şen Camiler' projesinin açılışı Vali Mahmut Demirtaş'ın kalımıyla gerçekleştirildi.
Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde bulunan Ebubekir Sıddık Camii'nde düzenlenen 'Şen Camiler' projesinin açılışında konuşan İl Müftü Vekili Celalettin Altunkaya, projenin detayları ve amacı hakkında çeşitli bilgiler verirken, bu projeyle Güney Adana bölgesinde, milli ve manevi değerlerin yaygınlaşması, buna bağlı olarak da suç oranlarının azaltılmasının hedeflendiğini söyledi.
Vali Mahmut Demirtaş ise yaptığı konuşmada, camilerin müminleri aynı çatı altında toplayan, birleştiren, bütünleştiren, Müslümanlar arasında sevgi ve şefkati, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla vücuda getirilmiş kurumlar olduğuna dikkat çekti. Vali Demirtaş, 'Camiler, İslamiyet'in ortaya çıktığı ilk günden bugüne İslam toplumu için bu işlevini her devirde sürdürmüştür ve sürdürmeye de devam edecektir. Bir hadis-i şerifte peygamberimiz, 'Şehirlerde Allah'ın en çok sevdiği yerler mescidlerdir' buyuruyor. Efendimiz Mekke'den Medine'ye hicreti sırasında, daha Medine'ye varmadan Küba Mescidini inşa etmiştir. Medine'de ise ilk iş olarak Mescid-i Nebevi'nin temellerini atmıştır. Mescid-i Nebevi, tabiri caizse bir İslami İlimler Merkezi gibi faaliyet göstermiş; peygamber tedrisinden geçen sahabe, yıldızlar misali dünyayı aydınlatmıştır. İşte bugün tıpkı Mescid-i Nebevi örneğinde olduğu gibi, camilerimizi bu doğrultuda yeniden dizayn etmeliyiz. Başta din görevlilerimiz olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin camilerimize bu nazarla bakmasını yeniden sağlamalıyız. Camilerimizi şehirlerimizin, mahallelerimizin odağına koymalıyız' diye konuştu.
Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında geliştirilen 'Şen Camiler' projesi ile camilerin, yeniden çekim merkezi haline dönüşeceğine inandığını ifade eden Vali Demirtaş şöyle devam etti:
'Planlanan etkinliklerle Güney Adana'nın artık suçla, terör olayları ile anılmasının önüne geçeceğiz. Camilerimizin huzur iklimini, toplumumuzun tüm kesimlerine hissettireceğiz. Sokakta zamanlarını geçiren gençlerimizi, sokaktan camiye çekecek faaliyetlerle onların olumsuz fiillerden uzaklaşmasını sağlayacağız. Gençlerimizde milli ve manevi değerlerimiz konusunda farkındalık oluşturup onları ödüllendireceğiz. Şehrin güneyinde yer alan camilerle, kuzeyindeki camiler arasında ziyaretler tertipleyerek kardeşlik köprüleri kuracağız. Ve nihayetinde camilerimizi renklendirecek, güzelleştireceğiz. Bu sayede bölgede gülen gözlere, mutlu ailelere ve güven içerisinde yaşayan bir topluma hep birlikte şahit olacağız. Bu vesile ile Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen 'Şen Camiler' projemizin Adanamıza hayırlı olmasını diliyorum.'
Vali Demirtaş'ın konuşmasının ardından, 'Şen Camiler' projesinin açılış töreni kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Etkinliğe Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu'da katıldı.

Vali Demirtaş: "Camilerimizin huzur iklimini, toplumun tüm kesimine hissettirece