Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, TMO'nun istikrarlı şekilde fındık alımını sürdürmesinin, önümüzdeki günlerde serbest piyasada şekillenen fındık fiyatlarının kademeli olarak artmasına neden olacağını ifade etti.

Soydan, Ordu'da serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındığın 8 liradan işlem gördüğünü belirtti ve bu fındık fiyatlarının üreticinin beklentilerini karşılamadığını dile getirdi.

60 BİN TON FINDIK ALINDI

Soydan, bu süreçte TMO'nun fındık alımını sürdürdüğünü anımsatarak, "TMO bu zamana kadar üreticiden 60 bin ton fındık aldı. Bakıldığı zaman üretici tercihini TMO'dan yana kullanmaktadır. Ofisin serbest piyasanın üzerinde fiyatla fındık alması üreticilerimizi bir nebze olsun mutlu ediyor" diye konuştu.

Soydan, TMO'nun yanı sıra serbest piyasayla birlikte yaklaşık 200 bin ton fındığın satışa sunulduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Yaklaşık iki aylık süreçte önemli miktarda fındık satışa sunuldu. Bu durumun piyasaya etkisini önümüzdeki günlerde görmüş olacağız" dedi.