Endonezya'da yaşanan olay pes dedirtti. Pulau Sagu Bokan kasabasında yaşayan köylüler, kıyıya vuran şişme kadının 'cennetten düşen melek' sanarak evine aldı. Şişme kadına kıyafetler giydiren, saçlarını tarayan ve saygıda kusur etmeyen köylüler, şişme kadına melek muamelesi yaptı.

SAYGIDA KUSUR ETMEDİLER

Güneydoğu Asya ülkesi olan Endonezya'nın yoksul bölgelerinden bir tanesi olan Bokan kasabasında yaşayan Pardin adında bir balıkçı, geçtiğimiz günlerde kıyıya vurarak kumların altında kalmış bir kadınla karşılaştı. Kadını hemen kumların altından çıkaran balıkçı, onu evine götürerek kıyafetler giydirdi, duş aldırdı ve saçlarını taradı. Kıyıya vuran kadının 'cennetten düşmüş bir melek' olduğunu sanan Pardin'in ailesi de kadının 'cennetten düşen bir melek' olduğuna inandı.,

Olay yerel medyada 'melek çocuk üzerinde sadece beyaz bir bez parçasıyla yüzü koyun şekilde ağlarken bulundu' ifadeleriyle haberleştirildi. Bunun üzerine olayı daha yakından inceleyen yetkililer, kadının aslında 'cennetten düşen melek' olmadığını, sadece şişme kadın olduğunu köylülere inandırmaya çalıştı.

'Meleğe' saygılarını göstermek isteyen Endonezyalı köylüler, kadını giydirdiler, her gün de kıyafetlerini değiştirmeye devam ettiler. Bir gemiden atıldığı düşünülen şişme kadının şuan akıbeti ise bilinmiyor.