TRT'nin Türk Sineması'na yeni bir soluk getiren yeni projesi "TRT TV Filmleri" kapsamında çekilen 33 film, 5 Mayıs'tan itibaren "TRT Ev Sineması" kuşağında yayınlanacak.

Türk sinemasına ve televizyon sektörüne yeni hikayeler kazandırmayı, genç sinemacıların özgün ve yenilikçi projelerine imkan sağlamayı hedefleyen proje kapsamında yayınlanacak filmler, perşembe günleri saat 20.00'de TRT 1'de izleyiciyle buluşacak.

2014 yılında başlayan 'TRT TV Filmleri' projesine, 864 senaryo başvurusu yapıldı. Değerlendirmeye uygun bulunan 599 senaryo, alanında uzman ve bağımsız senaristler ile dramaturglardan oluşan bir değerlendirme kurulunca değerlendirildi.

Komedi, drama, fantastik türleri dahil 12 farklı türde 33 senaryo yapıma uygun bulunarak seçildi. Projedeki senaryo yazarları arasında sinema profesyonellerinin yanı sıra farklı mesleklerden insanlar da yer aldı.

Filmlerde İlhan Şeşen, İpek Tuzcuoğlu, İsmail Hacıoğlu, Gürkan Uygun, Tayanç Ayaydın, Görkem Yeltan, Osman Sonant, Bestemsu Özdemir, Orhan Kılıç, Çiğdem Batur gibi pek çok ünlü isim rol aldı.

TRT 1 kanalında yayınlanacak özel sinema kuşağı TRT Ev Sineması'nın 5 Mayıs Perşembe akşamında gerçekleşecek ilk yayınında, "Saruhan: İhanet Yarası" filmi yayınlanacak. Adana'da yaşayan grafiker ve web tasarımcısı Ramazan Ekmekçi'nin senaryosunu yazdığı filmin yönetmenliğini, 35. İstanbul Film Festivali'nde "Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü"ne layık görülen Çırak filminin yönetmeni Emre Konuk üstlendi.

Filmde, İlker Kızmaz, Ahmet Mümtaz Taylan, Yurdaer Okur, Sinan Tuzcu, Hakan Kurtaş, Sümeyra Koç ve Oya Akar rol aldı.