Ziyarette Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı İsmail Barış, 'Beyaz baston ilk defa 1921 yılında İngiliz James Biggs tarafından geliştirilmiştir. 1970 yılında da Uluslararası Körler Federasyonu tarafından Dünya Beyaz ve Baston Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Altı Nokta körler Derneği Kütahya Şubesi olarak 32 yıldan bu yana üyelerimizin yanı sıra nerede bir görme engelli kardeşimiz varsa onların beyaz bastona ulaşması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz' dedi.
Sözlerine Dünya Beyaz Baston Günü'nü kutlayarak başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, 'Bu tür günler bizlere belli farkındalıklar oluşturuyor. Bizler bugün sizlerle birlikte olmayı bir mutluluk saydık, bu şeref bize ait. Sizinle birlikte olmak bizim için onur verici bir davranış. Bizler insan olarak dertlerimizi, sıkıntılarımızı paylaştıkça azaltabileceğimizi, neşemizi, mutluluğumuzu da paylaştıkça çoğaltabileceğimizi biliyoruz. Sizler bir dernek çatısı altında bir araya gelerek varsa dertleriniz, sıkıntılarınız bunları paylaşarak azaltmayı planlamışsınız. Yine hayata ait sizi mutlu edecek hususlar varsa bunları da paylaşarak o mutluluğu artırmayı planlamışsınız. Bu güzel bir çalışma' dedi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşmalarının ardından Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesi tarafından temin edilen 9 adet beyaz bastonu görme engelli bireylere takdim etti. (EFE)

Engellilerin ’Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü’nü kutladı