Projeyisadece 'Down sendromlu bireyler için açılmış bir kafe'değil; tüm engelli bireyler, toplumda dışlanmış, görmezden gelinen herkesi, her canlı ve eşyayı içine alacak kadar geniş bir zeminde kurguladıklarına dikkat çeken Demir, 'İyilik Atölyesi'nin kar topu gibi büyüyerek ve içine olabildiğince çok ihtiyaç sahibini alarak gelişmesini ve ülke çapında yaygınlaşmasını istiyoruz' dedi.

Bir yüzleşme projesi
Yaptıkları çalışmaların, ödülle kıymetlenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden JP Gıda Yönetim Ramazan Demir, şunları söyledi:
'Toplumu bilinçlendirici, birleştirici bir rolümüz var. İyilik Atölyesi, hem engelli bireylerin toplumla hem de toplumun engelli bireylerle yüzleşme projesidir, tek başına bu dükkân bile, bu dünyayı daha güzel bir yer yapmaya yetmez mi? Kendi etki alanımızda hepimizin yapabileceği bir şeyler var. İyiliğin çok çabuk yayılacağını düşünüyor ve buna inanmak istiyorum. Amacımız bu projeyi ülke çapında yaygınlaştırmak.'
Sayıları 130'u aşan ve uluslararası statüye sahip güçlü firmaları çatısı altında toplayan UFRAD, Türkiye'de yıllık 35 Milyar Dolarlık ticari işlem hacmine sahip franchising sisteminin tek temsilcisi ve sektörün çatı kuruluşu işlevine sahip. Taze sıkılmış sebze-meyve sularını franchise ile yaygınlaştıran, buradan kazandığı deneyim ve altyapı bilgisini 'dünyada bir ilk' olan konseptiyle sosyal sorumluluk projesine dönüştüren Juice Planet, İzmir' de down sendromlu bireylerin aileleriyle birlikte çalıştıkları bir kafe açarak büyük bir farkındalık yaratmıştı. Daha önce de dezavantajlı gruplara ilişkin farklı çalışmalar denenmiş olsa da hiçbiri İyilik Atölyesi kadar etkisi yüksek, öne çıkan bir konsept oluşturamadı. Sürdürülebilir yapısı, yarattığı etki ve artırdığı farkındalık ile dikkat çeken 'İyilik Atölyesi' projesi, iş fikirleri ve zincirlere destek olmak amacıyla UFRAD'ın bu yıl düzenlediği Franchise Ödüllerinde mansiyon ile ödüllendirildi.
İyilik Atölyesi'nde 20 Downsendromlu birey, 10 daha önce çalışmamış Down sendromlu çocuğa sahip aile ve burada çalışmasına engeli olmayan engelli bireyler çalışıyor.

İyilik Atölyesi’ne mansiyon ödülü