Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Çarşamba günü uyuşturucu ile mücadele kapsamında Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.
Lüks villadan 220 kilo uyuşturucu çıktı
Polisin Başakşehir'de bir villaya düzenlediği baskında, 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Villada yapılan aramalarda ise 'skunk' diye tabir edilen 102 kilo esrar ile ve 118 kilo eroin ele geçirildi.Aynı gün Küçükçekmece'de düzenlenen operasyonda ise yaklaşık 1 aydır fiziki takibe alınan şüphelilerin uyuşturucu maddeleri 'CNC' denen iş makinelerinin tablalarına sakladığı tespit edildi. Yapılan baskında ağır yük taşıyıcıları ile indirilen iş makinelerinde çıkan uyuşturuculara el konulurken, olayla ilgili 2'si Suriye, 2'si Suudi Arabistan uyruklu olmak üzere toplam 5 uyuşturucu zanlısı yakalanarak gözaltına alındı.
Polisin düzenlediği iki ayrı operasyonda gözaltına alınan toplam 7 şüpheli, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.
Polisteki sorgusu tamamlanan 2 şüpheli sevk edildikleri adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dördü yabancı uyruklu 5 kişinin emniyetteki işlemlerinin ise devam ettiği bildirildi.
Öte yandan, narkotik polisinin villa ile iş makinelerinin arasında bulunan uyuşturucu maddelerini ele geçirmesi polis kameraları tarafından da görüntülendi.

Lüks villaya yapılan operasyonda 220 kilo uyuşturucu bulundu