OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı Konferans Salonu'nda düzenlenen panele öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

OMÜ'de öğrenciler sektör temsilcileriyle buluştu

Panelde konuşan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı Panel Başkanı Doç. Dr. Muzaffer Özgü Bulut, 'Tını, sözlükte türlü müzik araçlarının verdiği sesleri birbirinden ayırt etmeyi sağlayan ses özelliğidir. Yerelden güncele tınısal arayışları bugün bir defa daha değerlendireceğiz. Tarih boyunca yerelden güncele tınısal arayışlar olagelmiş. Tınısal arayışların sonucunda da birçok müzikal sonuca ulaşılmış. Bugün burada besteci arkadaşlarımızla beraberiz. Tarihsel tınısal hareketlerle onların tınısal hareketleri arasındaki bağı oluşturacağız. Bu bağ içerisinde benim gördüğüm, herhangi bir yerel ezgiye bir tını atamak konusu ve özgün tını arayışı konularını işleyeceğiz' dedi.

Daha sonra panelistler OMÜ 19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eren Arın, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Berkant Gençkal, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Ayşegül Kostak Toksoy, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Revnak Yengi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Durak, Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Kubilay Gürbüz, Besteci ve Müzisyen Serdar Ateşer de öğrencilere sunumlarını gerçekleştirdiler.
Panele öğleden sonra da konser ile devam edildi.