İspanya ve Portekiz'de kasırga nedeniyle artan yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısının artmaya devam ettiği bildirildi. Portekiz'de rekor sayıya ulaşan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya ulaştı. İspanya'da ise kundakçılar tarafından çıkarılan yangınların, Ophelia kasırgasının güçlü rüzgarlarıyla artması üzerine 3 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı.
Portekiz Başbakanı Antonio Costa, ülkenin merkezine ve kuzeyine doğru yayılan 26 yangında, 3 bin 700 itfaiyecinin yangın söndürme çalışmalarına katıldığını bildirerek, afet durumu ilan ettiklerini açıkladı. Sivil Savunma Ajansı Sözcüsü Patricia Gaspar, hayatını kaybeden 3 kişinin haricinde 25 kişinin yaralandığını, Lizbon ve Porto'ya bağlanan yol da dahil üç otoyolun kapatıldığını belirtti.
Öte yandan, İspanya'da yetkililer meydana gelen 17 yangın için kundakçıları suçlarken, Bölgesel Yönetim Başkanı Alberto Nunez Feijoo, 'Yangınlar, ne yaptıklarını bilen insanlardan kaynaklı. Yangınlar önceden planlanmış ve kasıtlı olarak çıkartılmış'' diye konuştu. Feijoo, Galiçya bölgesinde şiddetlenen 15 ayrı yangının da risk oluşturduğunu sözlerine ekledi. Feijoo, hızı saatte 90 kilometre hızla esen Ophelia Kasırgasının İspanya'nın kuzey kıyılarından İrlanda'ya giderken şiddetli rüzgarların alevleri artırdığını ifade ederek, 'Bölgede durum çok kritik' dedi.
Son yangınların meydana gelmesine neden olarak mevsim ortalamalarının üstünde olan sıcaklı ve yılın başından bu yana hissedilen kuraklığın etkisi olduğu bildirildi.

İspanya ve Portekiz’de yangınlar devam ediyor: 9 ölü