Olay, Refik Saydam Caddesi üzerinde saat 12.00 sıralarında gerçekleşti. İddiaya göre, motosikleti ve silahlı iki kişi, Hüseyin Kaymaz isimli kuryenin önünü keserek, kuryeye silah doğrulttu. Montunun içinde sakladığı yüklü miktarda dövizi Kaymaz'dan silah zoruyla alan ve kafalarında kask takılı olduğu belirtilen iki kişi, yaklaşık 110 bin dolar dövizi gasp ederek, olay yerinden kaçtı. Kuryenin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, gasp mağduru kuryeden aldığı bilgiler çerçevesinde çevrede çalışma başlattı. Silahlı gaspçıların kaçış istikametinde arama çalışması yürütüldü. Hüseyin Kaymaz isimli kurye, polis ekiplerine verdiği bilgide önünü kesen kişilerin silah doğrultarak, taşıdığı parayı gasp ettiğini ve gaspçıların kasklı olduğunu bildirdi.
Olay yerine gelen döviz bürosu patronu şok geçirdi: 'Kamera yok mu burada?'
Kuryesinin gasp edildiğini duyan döviz bürosu patronu, olay yerine geldi. Panik halinde sorular soran patron, gasp olayının gerçek olduğunu anlayınca şok geçirdi. Üçüncü kez gasp edildiklerini ifade döviz bürosu sahibi gazetecilere yaptığı açıklamada, '110 bin dolara yakın döviz vardı. Silah çekmişler, ama ateş etmemişler. Büyük ihtimalle takipli bir olay. Bir kere başarılı olamadılar, bir öncekinde de 50 bin dolarım gitmişti. Yalnız göndermiyorduk aslında, arkadaşın biri hastalanınca yalnız gitti. Silahı da yoktu. Silah olsaydı, bu başımıza gelmezdi' dedi.
Gasp edilen kurye ve döviz bürosu patronu, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Motorlu döviz bürosu kuryesini durdurup 110 bin dolar gasp ettiler