Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen eğitimde, 20 ASDEP uzmanına kurumların çalışma ve yönetim sistemi ile ilgili bilgi verildi.
ASDEP Uzmanlarına, engelli ve yaşlıların sorunları ve verilen hizmetler, sosyal ekonomik destek kapsamında verilen hizmetler, çocuk hizmetleri, evlat edinme ve koruyucu aile, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu, kreş hizmetleri, kadına yönelik şiddet neden ve sonuçları, bağımlılık türleri ve tedavi yöntemleri, ASDEP kapsamında aile ile görüşme yöntem ve teknikleri, şehit yakınları ve gazilerimize verilen haklar, çağrı merkezleri çalışma esasları (Alo 183-144), sosyal yardım mevzuatı, dinin sosyal yardımlaşmadaki rolü, jandarma güvenlik bölgesi ve halkla ilişkiler, emniyet çocuk şubesi çalışmaları, adalet sistemi ve hukuki yardım, koruyucu ve önleyici tedbirler, suç olgusu neden ve sonuçları sosyal belediyecilik ve örnek sosyal hizmet uygulamaları, stres ve başa çıkma yöntemleri anlatıldı
Eğitimin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürü Fehmi Çelik, ilk kez ASDEP uzmanlarının hizmet içi eğitime tabi olduğunu dile getirdi.
Fehmi Çelik, eğitimlerin önemine işaret ederek, '2017-2018 yılı ilk hizmet içi eğitim kursunu ASDEP çalışanlarına veriyoruz. Bu anlamda inşallah kurumda çok güzel işlere vesile olur, çok güzel işlerin altında imzanız olur. Gençsiniz ve inşallah sizin bu enerjiniz güzel işlere vesile olur. Size sunulan işleri zamanında yerine getirebilecek bir heyecan ile görevinizi yapmanızı umut ediyoruz. Bu tür hizmet içi kurslar sizlerin mesleki anlamda daha iyi hissetmenizi, tamamlayıcı unsur olarak her zaman sizlere katkı sunacaktır. Bu anlamda bu eğitimleri tekrarlayacağız' dedi.

ASDEP uzmanlarına verilen hizmet içi eğitim sona erdi