TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu Dr. Hasan Özgür Özen, bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan 'Kutül Amare Zaferi'ni TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Faruk Çaturoğlu'nun gündeme getirdiğini belirtti. Özen, bu vesileyle Çaturoğlu'na Zonguldak kamuoyu nezdinde teşekkürlerini iletti.

Dr. Özen, 'Yıllar boyu unutturulmaya çalışılan ve tarihimize altın harflerle yazılması gereken Kutül Amare Destanı'nın gündeme getirilmesine vesile olan Sayın Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu'na bir Zonguldaklı olarak teşekkür ediyorum' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde komisyonda görevli olan Faruk Çaturoğlu komisyon tutanaklarına geçen konuşmasında Kutül Amare Zaferini gündeme taşıyan isim oldu.
Çaturoğlu'nun TBMM tutanaklarına yansıyan sözlerinde Kutül Amare'nin filmleştirilebileceği çağrısı yer aldı. Çaturoğlu, bu tür çalışmalara ihtiyaç olduğunu aktarırken şu ifadelere yer verdi:

'1890 Ertuğrul hakikaten çok güzel bir çalışma oldu, biz seyrettik ama bunun daha büyük boyutlarda olmasını arzu ediyoruz. Mesela, Libya destekli Mustafa Atak tarafından 2 tane yapılan film var, hiç aklımdan çıkmıyor; 'Ömer Muhtar' ve 'Çağrı.' Bizim de o çapta büyük sinema filmleri yapmamız lazım bütün dünyanın seyredebileceği. Bizim ona benzer çok büyük kahramanlarımız ve çok büyük olaylarımız var. Mesela, en basiti -tarih kitaplarında yazmıyor- İngilizleri en son yenen Türk Komutanı Halil Paşa, Kutül Amare Destanı. Mesela, bu filmleştirilebilir, böyle şeylere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.'