Atakum ilçesinde 2014 yılına kadar bir tane spor tesisi olduğunu ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her zaman destekçisi olduklarını ifade ederken, kısa süre içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla Atakum'daki spor tesisi sayısını 13 kat artırdıklarını kaydetti.
Atakum ilçesinde 2014 yılında sadece bir adet spor alanı bulunduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, başarılı bir çalışma programıyla bu sayıyı 13'e çıkarttıklarını kaydederek, 'Atakum Belediyesinde görevi devraldığımızda, ilçemizde maalesef ki bir tane sportif alan vardı. Nüfusunun büyük bir kısmını gençlerin oluşturduğu Atakum'da, bu duruma karşı bir şeyler yapmak gerekiyordu. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda ilçemizdeki sportif alan sayısını 13'e çıkarttık. İlçemize kazandırdığımız bu spor alanları ile sadece ilçemizde değil, bölgemizde de Spor Kenti Atakum olarak anılmaya başlandık' dedi.

13 yeni tesis
Atakum ilçesinde sportif alanların arttırılması ve gençlerin spora yönlendirilmesi noktasında önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Taşçı,'İlçemizin birçok bölgesinde gençlerimize hizmet verecek tesisler inşa ettik. Mevlana Mahallesi Prof. Dr. Aziz Sancar Spor Tesisi, Taflan Sosyal Tesisleri içerisinde Halı Saha, Mimarsinan Mahallesi Gençler Halı Saha, Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Halı Sahası, Çatalçam Mahallesi Halı Saha Spor Tesisleri, Çakırlar Korusu Halı Saha Spor Tesisleri, bugüne kadar bitirip vatandaşlarımızla buluşturduğumuz tesislerimiz. Bunların dışında Büyükkolpınar, Küçükkolpınar, İstiklal, Yeni Mahalle, Mimarsinan ve Yeşildere Mahallelerimizde ve Atakent Ortaokulu bahçesinde inşa çalışmaları hızla devam eden halı saha ve spor tesislerimizi de çok yakında gençlerimizin hizmetine sunacağız' şeklinde konuştu.

'Başarı tesadüf değil'
Atakum Belediyespor Kulübü bünyesinde binlerce sporcu yetiştirdiklerini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Hayata geçirdiğimiz spor tesisleri, yetişmiş sporcu anlamında da artış sağlıyor. Atakum Belediyespor Kulübü bünyesinde bin 200 lisanslı olmak üzere yaz okullarıyla birlikte 2 bin 500 sporcuya hizmet veriyoruz. Sporcularımız geçtiğimiz sezon 13 branşta 103 madalya kazandı. Bölgesel Amatör Lig'e(BAL) yükselen futbol takımımız da ilçemizi futbolda temsil ederek büyük başarılara imza atıyor. Engelli Boccia takımımız, Boccia Milli Takımına en fazla sporcu gönderen takım ve son iki yılın Türkiye Şampiyonu. Bu başarılar asla tesadüf değil. Atakum Belediyesi olarak gençlerimize güvenip, her zaman onların yanında olmaya, spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz' diye konuştu.

Taşçı: “Tesis sayısını 13 kat arttırdık”