Çiğli ilçesindeki bir anaokulda yaşanan olayda, 3 yaşındaki Alperen Sakin servis içerisinde unutulmuş ve saatlerce sıcak araç içerisinde kalmış ve hayatını kaybetmişti. Olay tüm Türkiye'yi üzüntüye boğarken, servis şoförü Tamer İ., ölüme sebebiyet vermekten tutuklanarak ceza evine konulmuştu. Kreş sahibi ve aynı zamanda servis şoförünün eşi Yurdagül İ. de tutuklanmış, servis görevlisi kadın ise tekrar serbest bırakılmıştı.

6 kişi hakkında dava açıldı, rekor ceza istendi
Yaşanan olay sonrasında Şükran Dedeağaoğlu olay sonrasında sanıklar hakkında iddianame hazırladı. İddianame, Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesinde kabul edildi. İddianame savcı, 6 sanık hakkında dava açtı.
Servis şoförü Tamer İ., eşi Yurdagül İ.'nin tutuklu yargılanacağı davada savcı, karı-koca hakkında bilinçli taksirle ölüme neden olma, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçlamalarından 3 yıldan 27.5 yıla kadar ceza talep etti. Tutuksuz yargılanan servis hostesi Dilara K. hakkında da 3 yıldan 22.5 yıla kadar cezası istendi. Savcı yine okuldaki görevlilerden Bekir G. hakkında bilinçli taksirli ölüme sebebiyet verme suçundan 3 yıldan 22.5 yıl, Arzu G. hakkında ise taksirle ölüme sebebiyet verme suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar cezasını istedi. Öte yandan Ahmet S. içinse suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme, suçuna azmettirme suçlarından 2 aydan 5 yıla kadar cezası talep edildi.

Savcı servis aracının uygun olmadığına dikkat çekti
Savcı hazırladığı iddianamede, servis hostesi olarak görevlendirilen Dilara K.'nın 18 yaşında olması, lise mezunu olmaması ve Milli Eğtim Bakanlığınca 'Çocuk Bakımı' alanında düzenlenmiş bir sertifika sahibi olmaması nedeniyle, servis hostesi ve çocuk bakıcısı olma yeteneğine sahip olmadığını belirtti. İddianamede, yeterliliğe sahip olmayan Dilara K.'nın, anaokulunda çalışması için okul kurucu tutuklu sanık Yurdagül İ. tarafından işe alındığı, okul müdürü Bekir G.'nin bu duruma onay vermiş olduğuna dikkat çekilirken, servis aracı olarak kullanılan aracın okul servis araçları hizmet yönetmeliğine uygun olmadığı ifade edildi.

İddianamede kameraların yok edilmesine değinildi
Yine savcı iddianamede, şüpheli Yurdagül İ.'nin isteği üzerine şüpheli Ahmet S.'nin, şüpheli şoför Taner İ.'yi telefonla arayarak, 'Anaokulundaki kamera kayıt cihazını sökerek, eski kamera kayıt cihazını takması'nı söylemesi üzerine şüpheli Taner İ.'nin, gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla anaokulda kurulu bulunan ve olayı aydınlatabilecek nitelikte olan kamera kayıt cihazını sökmek suretiyle incelemesini engellediği ve kamera kayıt cihazını sakladığı anlatıldı.

'Hiç bir şekilde doğruyu söylemeyeceksin'
Ayrıca iddianamede şüpheli Ahmet S'nin, okul sahibi ve kurucu Yurdagül İ.'nin yönlendirmesi sonucunda, usta öğretici olarak görevli bulunan şüpheli Arzu G.'yi telefonla arayarak, 'Hiç bir şekilde doğruyu söylemeyeceksin. Yatakta olduğunu, (Alperen hakkında) uyandırdığımızda uyanmadığını söyle. Doğruyu söylersen meslek hayatın biter' diye uyarıda bulunduğu ifadeleri yer aldı.
Davanın kesin tarihinin önümüzdeki günlerde belli olması beklenirken, sanıklar Karşıyaka 2 Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Alperen’in ölümüyle ilgili iddianame kabul edildi