Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba, futbolda aldığı başarılardan dolayı ve Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda zafere ulaşan Ampute Milli Takımı'na verdiği desteklerden dolayı Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı (TBESF) Arif Ümit Uztürk'ü, 'Altın Yıllar Hizmet' ödülüne layık gördü. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasında bir ödül töreni gerçekleşti. Hoş sohbet eşliğinde başlayan programda iki başkanın da sohbet ettiği görüldü.

Zımba: 'Her yerde sıhhatli mutlu olur inşallah'
SASKF Başkanı Yaşar Zımba, Ampute Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonu olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, 'Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk'ün mensubu olduğu takımın Avrupa Şampiyonu olması bizi sevindirdi. Avrupa Şampiyonu olunca bir de bizim törenimize denk geldi, bir sürü sevinci bir arada yaşadık. Arif ağabeyimizin federasyon başkanı olması sevincimiz bir misli daha katlandı. İçimiz içimize sığmadı, ben böyle olduğuma göre herkes öyledir. Kendisi tabii törenimize yetişemedi, yoğundu. Ben de içimden arkadaşlarımla beraber Ankara'ya gidip ödülünü veririz diye geçirdim. Ama bir öğrendim ki vilayetimize gelmiş, bu sefer hemen kendisini davet ettim, kırmadı bizi. Bugün buraya geldi ve kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki hayatında başarılar diliyorum, her yerde sıhhatli mutlu olur inşallah' dedi.

Uztürk: 'Bizim federasyonumuzda 18 tane aktif branş var'
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ise 'Bütün federasyonlar tek branş üzerinden çalışır. Bizim federasyonumuzda ise 18 tane aktif branş var. Ampute futbol, tekerlekli sandalye, basketbol, masa tenisi, halter, yüzme, yelken, atıcılık, atletizm gibi branşların hepsini bizim federasyonumuz yürütüyor. Dolayısıyla zor bir görevimiz var. Ama bu sene 2017 yılı bizler için inanılmaz başarılar ile dolu bir yıl oldu. Bunları belki Ampute Futbol Şampiyonası ile gündeme taşımış olduk' diye konuştu.
Konuşmalar sonrasında Başkan Zımba Uztürk'e plaket takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Başkan Zımba, TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk’ü ağırladı