5 Haziran 2016 günü eski sevgilisi emekli hemşire 45 yaşındaki Zeliha Köse'yi Bostanlı semtindeki evinin girişinde beylik tabancasıyla öldürdüğü iddia edilen emekli astsubay Serdar G. (49) ile azmettirici olduğu iddia edilen yakını Nurdan A.'nın Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. 11. celsesi görülen karar duruşmasına tutuklu yargılanan Serdar G., sanık avukatları Tanır Aydın, Kenan Gürbüz, Enes Oruç, Melis Girgin Altun öldürülen Zeliha Köse'nin ailesinin avukatları Osman Alper Olgun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Temsilcisi üyeleri katıldı. Tanık olarak dinlenecek Mustafa A.'nın Diyarbakır'da olduğu bir diğer tanık Hacı Ömer Ş.'nin gelmediği belirtildi. Mahkeme heyeti, Diyarbakır'daki tanığın ifade vermesi için Diyarbakır Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına, gelmeyen tanık Hacı Ömer A.'nın gelecek celse hazır edilmesine, hazır edilememesi durumunda tanıklığından vazgeçilmesine karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın geçmişi
Davaya konu olan olay, 5 Haziran 2016 günü Bostanlı semti 6329/5 Sokak numara 9'da bulunan Özdemir Apartmanının girişinde meydana geldi. Emekli olduktan sona özel bir hastanede hemşireliğe devam eden 45 yaşındaki Zeliha Köse, evine girmek için apartmanın kapısını açtı. Apartmana girdikten hemen sonra kapı kapanmadan arkasından gelen eski sevgilisi emekli astsubay Serdar G. (49), Köse'yi apartman girişinde sıkıştırdı. Serdar G., beylik tabancasıyla eski sevgilisi Zeliha Köse'yi vurdu. Daha sonra olay yerinden ayrılan Serdar G. polise giderek teslim oldu. Silah sesleri üzerine dışarı çıkan apartman sakinleri Zeliha Köse'yi kanlar içinde yerde hareketsiz yatarken görünce sağlık ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Köse'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Zanlı Serdar G., polise verdiği ilk ifadesinde, 'Zeliha Köse ile sevgiliydik, evlenecektik. Ben ona 65 bin lira verdim. Daha sonra benden ayrıldı, paramı vermedi. Gururuma yediremedim' dediği öğrenildi.
Cinayet zanlısı sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Hayatını kaybeden Zeliha Köse'nin bir çocuk annesi olduğu ve eşinden ayrılalı uzun yıllar olduğu, yaklaşık 6 ay önce Bornova'dan yaşadığı eve taşındığı öğrenildi. Tutuklanan Serdar G. ile azmettirici olduğu iddia edilen yakını Nurdan A. hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kadın cinayetinde yargılamaya devam edildi