Samsun'un İlkadım İlçesi'nde daha önce birçok kişinin kaza sonucu hayatını kaybettiği kavşakta, trafik ışıklarının çalışmaması mahalleliyi isyan ettirdi.

1 SAATTE 2 KAZA

İlkadım Bulvarı ile Şehit Mesut Birinci Caddesi'nin kesiştiği kavşakta, 1 saat içinde trafik ışıklarının çalışmaması sebebiyle 2 kaza meydana geldi. 1'i ağır 4 kişinin yaralandığı kazalar, vatandaşları çileden çıkardı.

ÖLÜMDEN DÖNDÜLER

Kavşakta meydana gelen kazada, Selahattin A.'nın kullandığı 55 BR 310 plakalı kamyonet, yolun karşısına geçmeye çalışan Fatma Ulusoy ile oğulları Mehmet (50) ve Hüseyin Ulusoy'a çarptı. Kazada, 67 yaşındaki Fatma Ulusoy'un bacağı kamyonet tekerleğinin altında kaldı. Kazada yaralanan Fatma, Mehmet ve Hüseyin Ulusoy 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan anne Fatma Ulusoy'un hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

SÜRÜCÜ YARALANDI

Aynı kavşakta meydana gelen diğer kazada ise, Ali Bozkurt idaresindeki 55 AZF 10 plakalı motosiklet ile 55 AF 543 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yere düşen motosiklet sürücüsü Bozkurt yaralandı. Otomobil sürücüsünün haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince özel bir hastaneye kaldırılan Bozkurt'un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

HER GÜN KAZA

Aynı kavşakta onlarca insanın hayatını kaybettiğini belirten mahalle sakinlerinden Erol Akdoğan, "Bölgedeki trafik ışıkları zaman zaman çalışmıyor. Vatandaşımız da dikkatsiz ama çoğunlukla ışık yanmadığı için bu kazalar oluyor. Bu kazada kadının hayatı bitti. Bunun hesabını kim verecek? Burada defalarca kaza oldu ve onlarca insan hayatını kaybetti" dedi.

IŞIKLAR ÇALIŞMIYOR

Kavşağın bulunduğu mahallede doğup büyüdüğünü belirten Aydın Tuncer ise, "Buraya trafik ışıkları konulmuş ama çalışmıyor ve sık sık kazalar meydana geliyor. Burada önlem alınması için bir işadamı ya da siyasetçinin kendisinin ya da yakınının canı yanması mı gerekiyor?" ifadelerini kullandı.

Tayfur KARA