Din görevlileri ile Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Vali İsmail Ustaoğlu, camilerin Allah'ın rahmetinin yeryüzüne ulaşmasına vesile olan mübarek mekanlar olduğunu söyledi. 'Camiler Müslüman beldelerinin mührüdür, cennet vatanımızın manevi tapularıdır' diye Vali Ustaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'Yıllardır bölücü terör örgütünün bu bölge insanına nasıl bir acı ve sıkıntı yaşattığını hepimiz biliyoruz. Gencecik çocuklarımızın beyinlerine girerek onları kandırıp okul sıralarında olmaları gerekirken, eli kalem tutması gerekirken hain terör örgütünün onları kandırıp ellerine silah vererek bu milletin askerine, polisine nasıl kurşun sıktırdığını biliyoruz. Değerli arkadaşlar, içinde zerre kadar Allah korkusu, peygamber sevgisi olan bir insan askere, polise, masum vatandaşa silah sıkar mı? Sıkamaz. Onun için diyoruz ki sizlere çok iş düşüyor, sizlerin her birinizin görev yaptığınız mahallede yavrularımızın yetişmesinde her birinizin Allah rızası için Allah sevgisini, Kur'an-ı Kerim sevgisini, peygamber sevgisini vermeniz gerekir.'
Beyinleri kiraya verilmiş FETÖ örgütünün adeta hipnotize edilmiş hainleriyle bir meczubun, bir şarlatanın talimatlarıyla bu milletin evlatlarına bomba yağdırdığını söyleyen Ustaoğlu, 'Gerçek İslam'ı anlatmak adına, Kur'an-ı Kerim sevgisini, Hazreti Peygamber sevgisini, sahabe sevgisini, İslam tarihini ve geriye dönük tüm değerlerimizi anlatmaları adına siz değerli hocalarımıza çok çok önemli görevler düşüyor. Adeta bu memlekette paralel devletin yanında tabiri caizse paralel din oluşturarak gencecik yavrularımızı analarından, ailelerinden uzaklaştırıp beyinlerine girip, onları hipnotize ederek bu millete silahlarını doğrulttular, bu milletin üzerine bombalar yağdırdılar. Bu bizim için alınabilecek en önemli ders arkadaşlar. Hepimize düşen en önemli görev, bir daha ülkenin bu acıları yaşamaması adına gerçek dini eğitim anlamında Allah sevgisini, peygamber sevgisini iyi bir şekilde vermek bizim için çok çok önemli' dedi.
Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, emekliliğe ayrılan iki imama plaket takdim etti. İl Müftüsü M. Faysal Geylani ise, Vali Ustaoğlu'na Türk bayrağına sarılı Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Vali Ustaoğlu: “Hipnotize ederek bu milletin üzerine bombalar yağdırdılar”