Belediyenin yaptığı yatırımlar sonucunda son 13 yılda yaptığı atılımla cazibe merkezi haline gelen Canik'te, 2017 yılı da projelerle dolu dolu geçiyor.

AÇILIŞA HAZIR

Canik Belediyesi tarafından ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde hayata geçirilen projeler, vatandaşların yaşam standardını artırırken, ilçenin ve şehrin de gelişimine katkı sağlıyor. 2017'nin 10 aylık döneminde hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri, cami çevre düzenlemeleri gibi birçok yatırımı tamamlayarak halkın hizmetine sunan belediye, Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm, 15 Temmuz Şehitler Tepesi, Canik Merkez Cami gibi büyük projelerde önemli mesafe katederken, Oyuncak Müzesi ve Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi gibi projeleri de açılışa hazır hale getirdi.

DEV PROJELER

Yeni Mahalle'de Emlak Konut işbirliği ile Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesinde kamulaştırma ve yıkım işlemlerini tamamlayarak projeyi ihale aşamasına getiren belediye, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde kurulan Karadeniz'in ilk Oyuncak Müzesi'nde ise açılış hazırlıkları yapıyor. Samsun'a önemli bir turistik mekan kazandıracak olan Canik Belediyesi, 15 Temmuz Şehitler Tepesi'nde yapımı süren rekreasyon ve kafeterya projesini de hızla tamamlıyor. Yavuzselim Mahallesi'nde ise inşaat çalışmaları tamamlanan Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor. Özellikle kırsal bölgelere de yatırımlarını sürdüren ve Canlı Hayvan Pazarı'nı hizmete sokan Canik Belediyesi, birçok mahallede hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri gibi proje inşaatlarını sürdürüyor.

ONLARCA PROJE TAMAMLANDI

İlçede hayalleri gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Belediye Başkanı Osman Genç, 2017 yılında da önemli icraatlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Genç, "Samsun'da ve bölgede en hızlı gelişen bölge olan ilçemizde bu yıl da şehrimiz için çok önemli projeleri hayata geçirdik. Gençlerimiz, kadınlarımız, şehrimiz için önemli hizmetler gerçekleştirdik. Bu yıl birçok bölgemizde hanım konağı ve sıbyan mektebi açtık, spor tesisleri yaptık. Mahallelerimizde Güzel Evim, Mutlu Geleceğim projesini hayata geçirdik. Kırsal mahallelerimizde cami ve okul düzenlemeleri, canlı hayvan pazarı ve pazar yerleri inşa ettik. Düzenlediğimiz konferans ve kongrelerle yeni Türkiye'nin hedeflerine katkı sağladık. Yıl içerisinde onlarca kültürel ve sanatsal etkinliğe imza attık. Yine bu yıl temelini attığımız bir çok projemiz devam ediyor" dedi.

CANİK 'EN'LERİN ŞEHRİ

Dünyayla birlikte büyük bir dönüşüm yaşayan Türkiye'nin hedeflerine uygun olarak şehri dönüştürmek için çalıştıklarını belirten Başkan Genç, "Şehirleri kalkındıracak olan ise yerel yönetimlerdir. Uyguladığımız projeler sonunda yalnızca binaların değiştiği fiziksel bir dönüşüm olmuyor, aynı zamanda sosyal dönüşüme de katkı sağlıyoruz. Yaptığımız dönüşüm çalışmaları ile insanlarımız ve en önemlisi çocuklarımız için sosyal donatı alanları oluşturuyoruz. Hemşerilerimizin yaşam standartları yükseliyor. Yaşanan gelişim ve değişimle birlikte Canik bir cazibe merkezi oldu. Daha önce bütün bunlar hayal dahi edilemezdi. Hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Canik artık 'en'lerin şehri. Bütün bu yatırımlar şehrimizi geleceğe daha güçlü taşımaktadır' diye konuştu.