Restorasyon çalışmaları ile marka şehirlerarasında yer almayı amaçladıklarını ifade eden Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı,'Gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları ile ilçeye yeni bir misyon yükleme gayreti içerisindeyiz. İlçeye yeni bir yüz kazandıran restorasyon çalışmaları aslına uygun şekilde restore edilerek, evlerin farklı uygulamalarla desteklenmesi, gezi ve butik otel olarak düzenlenmesi gayreti içerisindeyiz. Bu gün Safranbolu, Beypazarı turizm şehri ise bu başarıyı bu gayretler ve kazanımlar sonucunda elde etmiştir. Bizler de kararlılıkla ve sabırla tarihi konaklarımızın hayata döndürülmesi ve turizme kazandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız' dedi.
Amaçlarının ilçeye değerli katkılar sağlayabilmek, ticareti canlandırmak, insanları Boyabat'ta yaşamaya ikna etmek ve göçü önlemek olduğunu ifade eden Çakıcı, 'Nihai amaç, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizmi canlandırmak bu vesileyle şehrin kalkınmasını sağlamak, hemşerilerimize ilçemizde yaşayabilmeleri adına daha iyi olanaklar sunmak, onların mutluluklarını artırmaktır. Bir şehri marka yapmak, geri dönüşü en yüksek yatırımlardan biridir. Bunu hep birlikte başaracağız' diye konuştu.

Boyabat'ta tarihi konakların turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalarla, Boyabat Belediyesi'ne ait Mahmut Hüdai Konağı, Özel İdare'ye ait konak, Hacı Osman Akkuş Konağı, Sıhhiye Ahmet Özay Anaokulu, Boyabat Ziraat Odası'na ait konak ile 30'a yakın konakta restorasyon çalışmaları yapılarak turizme kazandırılması yönünde ilk adım atılmıştı.