Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, yaz aylarının yaklaşmasıyla sayısı artan kermeslere tepki gösterdi.

Samsun Valiliği'nin, kermeslerin en çok 5 gün süreyle açık kalabileceği kararı olduğunu ifade eden Balcı, ''1,5 ay açık kalan kermesler var. Esnafın sabrı taştı. Yetkililerin konuyu takip etmeli'' dedi.

YETKİLİLERİ ŞİKAYET EDECEĞİZ
Açılan kermeslerin hijyen kurallarına uymadığını ve hiçbir sorumluluğunu yerine getirmediğini kaydeden Balcı, ''Bizim yardım yapılmasına asla karşı olduğumuz yok. Biz lokantacılar olarak vergiden, kiraya kadar 15 kalem ödeme yapıyoruz, gelip bunun yanında 10 gün değil 1-1.5 ay süren kermesler açılıyor. Orada bizim işimizi yapan esnaf, rahatsızlığını dile getirmeyecek mi? Esnafa her şeyin hesabı soruluyor. Bu kermesler hijyen kurallarına da uymuyor, hiçbir sorumluluğu yerine getirmiyorlar. Hayır kurumunu yöneten insanlar valiliğin kuralına uymazsa bir başkasına bir şey söyleme hakkınız olur mu? 10 esnafın 9'u kermeslerden rahatsız. Bin 500 esnaf, 20 bin çalışan var. Toplanıp siyasetçilerin kapısına mı gidelim? Esnafı zorla sokağa çıkacak noktaya getirmemek lazım. Esnaf her zaman devletine, bayrağına saygılı ama sabrı da taştı. 5 günlük sürenin ihlal edilmesi halinde yetkilileri Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Adalet Bakanlığı'na nereye başvurmak gerekiyorsa onu da yapacağız. Yaz başlıyor, lütfen hayır yapıyorum diyen insanlar da hayrı kuralına göre yapsınlar'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU