Dernekten çarşı yönetimi sistemine geçen Yabancılar Çarşısı (YAB-ÇA) Yönetimi ilk olağan kurulunu gerçekleştirdi.

Kurula, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, Samsun Züccaciye Bujiteri Kırtasiye Oyuncakçılar Esnaf Odası Başkanı Olcay İnanç ve yabancılar çarşısı esnafı katıldı. Seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Ali Akyüz ve listesi 3 yıl sürecek olan yönetim görevine getirildi.

GENÇ KADRO
Konuşmasına Yabancılar Çarşısı'na katkısı olan siyasilere teşekkür ederek başlayan Başkan Ali Akyüz, ''Çarşı yönetimini kurarken kişilere özellik göstermedik. Genç ve çarşı yönetimi için koşturacak arkadaşlarımızı seçtik. Bunu yaparken de büyüklerimize danıştık ve yönetim kurulumuzu öyle oluşturduk. Bundan sonra listemiz sizlere hizmet etmeye devam edecek'' dedi.

SİZİNLE GURUR DUYUYORUM
Yönetimin yeni görev süresinde başarılı olmasını dileyen SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler ise, ''Bu zamana dek ne istediyseniz arkanızda durdum, peşinizde koştum. Samsun'un tanıtımındaki rolünüzden, esnaf odaları birliğine bağlılığınızdan ve çarşı içinde oluşturduğunuz birliğinizden hep gurur duydum. Sizin alacağınız her türlü karara gözüm kapalı imza atacağımı ve her zaman yanınızda olduğumu hepinizin bilmesini isterim'' diye konuştu.

Yabancılar Çarşısı'nın 9 kişilik Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Ali Akyüz, Turan Ordulu, Yakup Yazıcı, Musa Kerim Atay, Kadir Akbulut, Şamil Aymak, Abdullah Tokatlı, Mehmet Sümertaş, Talip Yılmaz.

Zerrin SOMUNCU