İzmir'in tarım, turizm ve sanayi alanında söz sahibi olan 87 bin nüfuslu ilçesi Menderes'in gelişimi GDZ Elektrik Dağıtım tarafından gerçekleştirilen yatırımlarla destekleniyor. İlçenin elektrik altyapı, şebeke yenileme ve arıza bakım onarım çalışmaları ile elektrik sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar gerçekleştiren GDZ Elektrik Dağıtım, yıl sonuna kadar 6,8 milyon TL'lik yatırım yapacak.

2017 yatırım yılı oldu
GDZ Elektrik Dağıtım tarafından ekonomik ömrünü dolduran ve yapılaşma nedeniyle sorun yaşanan bölgelerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediyesi ile koordineli tespit çalışmaları yürütüldü. Ağustos ayı itibarı ile Gazipaşa Mahallesine 2 adet, Kemalpaşa Mahallesine 1 adet trafo merkezi ilavesi yapılarak ekonomik ömrünü tamamlayan 5 km'lik havai hat şebekesi yer altına alındı. Yılsonuna kadar Kemalpaşa Mahallesine 3, Çakaltepe Mahallesine 8, Tekeli Mahallesine 4, Görece Mahallesine 1 olmak üzere toplam 13 adet trafo ilavesinin yapımı sürerken, her geçen gün gelişimi artan Kısık Organize Sanayi bölgesine 4 adet trafo merkezi de ilave edilecek ve ekonomik ömrünü tamamlayan havai hatları yeraltına alınacak. Deliömerli Mahallesine ise 1 adet trafo ilavesi yapılarak toplamda 6 km yeni havai hat şebekesi yapılacak. Yapılan çalışmaların yanı sıra mevcut şebekede de yenileme-iyileştirme çalışmaları sürdürülürken, bu bölgelerde 3 km yeni havai hat şebekesi devreye alınıp 13 km havai hattın da yenilemesi yapıldı.

Yatırım ve koordinasyon gelişmeyi destekler
GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Metin Demirdağ yapılan yatırımlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediyesi ile koordineli çalışmalar yürüttüklerini belirterek; 'GDZ Elektrik Dağıtım olarak hizmet bölgelerimizdeki tüm ilçelerimize hizmet götürmek için çalışıyoruz. Son yıllarda gösterdiği gelişimle ve artan nüfus yoğunluğuyla dikkat çeken Menderes'te de önemli çalışmalara imza attık. 2017 yılının son çeyreğine geldiğimiz dönemde Menderes'in elektrik altyapısıyla ilgili büyük gelişme kaydettik. Yılsonuna kadar bu bölgedeki yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Bu yatırımları gerçekleştirirken paydaşlarımızla yaptığımız koordineli çalışmalar hem bölgenin gelişim hızını hem de verilen hizmetin kalitesini arttırmaktadır. Hedefimiz kesinti ile tanışmamış nesiller yetiştirebilmek. Bu amaçla yürüttüğümüz çalışmalarda sağladıkları destek için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediyesi'ne teşekkür ederim. ' dedi.

Menderes için 6,8 milyon TL’lik yatırım