Cumhuriyet Alanı'nda, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve dernek üyesi çok sayıda emekli astsubayın katıldığı tören, TEMAD İl Başkanı Halil Kur'un Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı.
Törende konuşan Dernek Başkanı Kur, amaçlarının, dünyada ve Türkiye'de çalışan ve emekli olan astsubayların yılda bir gün de olsa kendilerini özel hissetmelerini, hayatlarını adadıkları mesleklerinin toplum tarafından önemsendiğini görmeleri ve yalnız olmadıklarını hatırlamalarını sağlamak olduğunu söyledi.
TEMAD'ın, Türkiye'nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu vurgulayan Kur, '120 bin emeklisi, 97 bin çalışanı ile ülke geneline yayılmış dinamik, katılımcı bir örgüt yapısıyla insan haklarına saygıdan taviz vermeyen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülke ve toplumsal konularda çözümler arayan kamu yararına çalışan bir dernektir' dedi.
Dün olduğu gibi bugün de ülkenin huzur ve güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgütlerine karşı dimdik ayakta olduklarını kaydeden Kur, 'Hepimizin birer Ömer Halisdemir olduğunun unutulmamasını istiyoruz. Türkiye'nin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak, kardeşlik hukukumuzu bitirmek için saldırı yapan, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı birlik ve beraberlik içinde devletimizin yanında olmak asli görevimizdir' diye konuştu.
Kur, konuşmasının sonunda, astsubayların özlük hakları konusunda bugüne kadar istenilen noktaya ulaşamadıklarını da belirterek, hükümetten bu konuda destek beklediklerini sözlerine ekledi.
Tören, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle sona erdi.

Dünya Astsubaylar Günü Mersin’de törenle kutlandı