Bölge bilimi alanında çalışan akademisyenleri ve araştırmacıları bir araya getiren ve bölgesel gelişim, rekabet, girişimcilik, çevre ve turizm gibi birçok konuda oturumların düzenlendiği kongrenin ikinci gününde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 'Bölgesel Gelişme' konulu panele katıldı.
Moderatörlüğünü Yüksek Öğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal'ın yaptığı panelde; Düzce Üniversitesi Rektörü ile birlikte 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi' kapsamında pilot üniversite seçilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi Rektörleri de birer konuşma gerçekleştirdi.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 'Bölgesel Gelişme' konulu panelde, Düzce Üniversitesi'nin bölgesel alanlarda ürettiği akademik değerlerle ilgili bilgiler paylaştı. Düzce Üniversitesi'nin şimdiye kadar yaklaşık 170 proje ile bölgenin problemlerine çözüm için çalışmalar yürüttüğünü belirten Rektör Çakar, bu çalışmaların karşılığı olarak Düzce Üniversitesi'nin 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi'nde 5 pilot üniversite arasında yer alma başarısı gösterdiğini ifade etti. Bölgenin kalkınması için çevre ve sağlık alanlarında ihtisaslaşmayı seçtiklerini dile getiren Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, sağlık konusunda 'Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp', çevre konusunda ise 'Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı' alanında proje üretmeye hızla devam ettiklerinin altını çizdi.
Öncelikle dış paydaşlara yönelik bilgilendirme toplantılarının ardından, ilçelere yönelik paylaşım toplantılarına başladıklarını söyleyen Rektör Çakar, bu toplantılarda da ziraat odası temsilcileri ve muhtarlar başta olmak üzere bölge insanıyla bir araya geldiklerini sözlerine ekledi. Yapılan çalışmaları ilçelere ve köylere yaymak istediklerini vurgulayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, projenin temel amacının köylerden başlayarak Düzce'nin kalkınmasına destek olmak şeklinde açıkladı.

Rektör Çakar 17. Ulusal Bölge Bilimi ve Bölge Planlama kongresi’ne katıldı