Yeni stadyumun koltuk renklerinin belirlenmesi için Samsunspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde düzenlenen anket sonuçlanırken 20 bin 538 oy kullanıldı.

Katılımcıların yüzde 76'sının tercihi sadece kırmızı renkte koltuk tasarımı oldu. Ankete katılıp oy kullanan Bakan Çağatay Kılıç, "Samsun halkı ne istiyorsa Bakanlık olarak biz onu yapacağız" açıklamasında bulunmuştu

Samsunspor'un önümüzdeki sezon maçlarını oynayacağı 33 bin 919 kişilik Samsun 19 Mayıs Stadı'nın koltuk renkleri ile ilgili düzenlenen anket sonuçlandı. Son dönemde tartışmalara neden olan koltuk renkleri ile igili Samsunspor Kulübü'nün resmi internet sitesinden anket düzenlenerek üç farklı tasarım oylamaya sunuldu.

"Bize koltuk rengi konusunda yardımcı olur musunuz?' başlığıyla düzenlenen ankete taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Pazartesi günü sona eren ankete 20 bin 538 kişi katılım gösterdi. Katılımcıların tercihi sadece kırmızı renk koltuk oldu.

Bu tasarım yüzde 76 oranında oy alırken açık ara birinci seçildi. Diğer tasarımlar yüzde 16 ve yüzde 8 oy oranında kaldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ta geçtiğimiz günlerde ankete katılıp oy kullanırken koltuk rengi tercihini Samsunlular'ın yapacağını belirtmişti. Bakan Çağatay Kılıç, "Samsun halkı ne istiyorsa Bakanlık olarak biz onu yapacağız" açıklamasında bulunmuştu.

MUHAMMET ÇAVUŞOĞLU