Samsun Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü üyesi 4 engelli ile engelsiz 4 partneri, Dans Eğitmeni Çağlar Özdemir nezaretinde dans eğitimlerine başladı. Modern dans eğitimi alan kulüp üyelerinin amacı, Tekerlekli Sandalye Dans Milli Takımı'nı oluşturmak. Bunun için önümüzdeki yıl Nisan ayının ilk haftası Slovenya'da yapılacak olan Uluslararası Tekerlekli Sandalye Dans Yarışması'na katılmak için çalışmalar hızla devam ediyor.

DANS GURUBU KURDULAR

Samsun Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar, "İlklerin şehri olan Samsun'da, bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Şuanda Türkiye'de ilk kez Tekerlekli Sandalye Dans Grubunu kurduk. Şuanda tüm Avrupa'da bulunan hatta milli takım düzeyinde takımlar bulunmaktadır. Bunu ülkemizde de biz yapmak için çalışmalara başladık. Dans Eğitmenimiz Çağlar Özdemir tarafından 4 engelli arkadaşımız ve 4 engelsiz partneri ile dans çalışmalarına başladık. Önümüzdeki yıl Nisan ayının ilk haftası Slovenya'da yapılacak olan Uluslararası Tekerlekli Sandalye Dans Yarışması'na katılacağız. Bu yarışma sonrası ise Milli Takımımız oluşacak. Böylelikle diğer illerden de bize katılım olacağına inanıyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLER HEYECANLI

Eğitimlerin çok iyi gittiğini söyleyen Dans eğitmeni Çağlar Özdemir ise "Hafta içi hergün 2'şer saat dans eğitimi yapıyoruz. Oldukça renkli dakikalar yaşıyoruz. Öğrencilerim de oldukça heyecanlı ve öğrenmek için çaba sarf ediyorlar" diye konuştu.

Bayram OK