Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporda şiddetin camialara, şehirlere mal edilmemesi gerektiğini vurgularken, 'Bizim mücadelemiz taraftarla asla değil. Bağlı olduğu renklere gönül veren taraftarlarla sıkıntımız yok ve olamaz. Bizim karşı durduğumuz holiganlardır' dedi.

SPOR VE ŞİDDET YAN YANA GELMEMELİ

Bakan Çağatay Kılıç, Sapanca'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'nun katkılarıyla düzenlenen "Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı"nda konuştu. Toplantının tarihi ve zamanlamasının önceden belirlendiğini, son yaşanan olayla bir ilgisi bulunmadığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, sporla şiddetin kelime olarak bile yan yana gelmemesi gerektiğini vurguladı.

ŞEHİRLERE MAL EDİLMEMELİ

Sporda şiddetin camialara, şehirlere mal edilmemesi gerektiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şiddeti yapan, olumsuzluk içerisinde bulunan, sahaya yabancı madde atan, sahaya salona atlayan, olumsuzluk içerisinde bulunan azınlıkta olan bir güruh, ama en çok konuşulan en çok sesi çıkan gurup onlar, yani holiganlar. Bizim mücadelemiz taraftarla asla değil. Bazen bu noktada yanlış değerlendirmeler olabiliyor. Bizim karşısında durduğumuz kişiler holiganlardır.