FIFA tarafından verilen transfer yasağı nedeniyle yeni sezon öncesi zor süreç yaşayacak olan Kırmızı-Beyazlı ekip, eldeki oyuncuları kadroda tutabilecek mi?

29 futbocudan 8'inin sözleşmesi sona ererken, kiralık gelen Oğuzhan, Ersel ve Kone, kurallar gereği kesin olarak ayrılacak.

Sözleşmesi biten Ofoedu da veda için gün sayıyor

ONLAR KESİN GİDİYOR
Samsunspor, FIFA tarafından verilen transfer yasağının kalkmaması durumunda yeni sezon öncesi zor süreç yaşayacak. Dış transferde kadrosuna takviye yapamayacak olan Kırmızı-Beyazlı ekip, mevcut kadrodaki bazı isimlerlede zorunlu olarak yollarını ayıracak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesindeki bilgilere göre Samsunspor'da 8 futbocunun sözleşmesi 31 Mayıs 2016 tarihi itibari ile sona eriyor. Bu futbocular Musa Aydın, Mehmet Çakır, Taha Yalçıner, Galin Ivanov, Kone, Ofoedu, Oğuzhan Berber ve Ersel Aslıyüksek. Bu oyuncular arasında kiralık olarak kadroda bulunan Kone, Oğuzhan ve Ersel ile kurallar gereği yeni sözleşme yapılamayacak.

OFOEDU GÜN SAYIYOR
Dolayısıyla Kone, Oğuzhan ve Ersel'in takımdan gitmesi kesinleşti. Sözleşmeleri biten diğer 5 futbolcu ile masaya oturulup yeni sezon için anlaşma yapılabilecek. Fakat sezon başında gitmek isteyen Ofoedu'nunda takımdan ayrılması kesin gibi. Ivanov'un durumu kesinlik kazanmazken Taha'ya da bazı kulüplerin teklifte bulunduğu öğrenildi.

Yeni sözleşme teklif edilmesi halinde Musa ve Mehmet Çakır'da ise problem yaşanacağı düşünülmüyor. Öte yandan Kırmızı-Beyazlı ekipte sözleşmesi devam eden 19 futbolcu bulunuyor. Bu futbolcular arasında da sözleşmesi devam etmesine rağmen takımda kalıp kalmayacakları henüz belli olmayan isimler mevcut.

SÖZLEŞMESİ BİTENLER
Musa Aydın
Mehmet Çakır
Taha Yalçıner
Galin Ivanov
Ofoedu
Kone (Kiralık)
Oğuzhan (Kiralık)
Ersel (Kiralık)

SÖZLEŞMESİ DEVAM EDENLER
Mustafa Sevgi
Fatih Kılıçkaya
Murat Gürbüzerol
Hasan Kılıç
Canberk Aydın
Ekigho
Ercan Yazıcı
Furkan Köse
Bekir Sevgi
Alperen Pak
N'diaye
Orhan Erdoğan
Muharrem Efe
Ertuğrul Mert gülşen
Erkut Özkan
Erdi Dikmen
Enes Keleş
Distel Zola
Burhan Arman

MUHAMMET ÇAVUŞOĞLU