AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, müftülerin nikah kılması sağlayan yasal düzenlemeyle ilgili konuştu. Nikah kıyımına ilişkin yükselen seslerin yersiz ve her zaman olduğu gibi milletin kafasını bulandırma amacını taşıdığını belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, hükümetin bu uygulamada medeni kanuna göre yapılan nikah işleminin uygulayıcısının genişlemesini istediğini, tüm meselenin bundan ibaret olduğunu kaydetti.
Bu düzenlemenin kadınların lehine olduğunu belirten Filiz, düzenlemenin kayıt dışı evliliklerin ve küçük yaşta evlenmenin önüne geçeceğini kaydetti.
Eğer müftünün nikah kıyması laikliğe aykırı ise müftünün memurluğu niye laikliğe aykırı değil diye kaydeden Filiz, ' Yine evrensel hukuk ve dini inançlar gereği baktığımızda her zaman batı diye örnek aldığımız ya da örnek almamız tavsiye edilen Batıda bizzat din adamları nikah kıyıyorlar ama o zaman çifte standart düşüncesi ile batı için 'Laiklik ilkesine aykırı' demiyoruz, bize gelince laiklik ilkesine, anayasaya aykırı diye feryat figan ediyoruz. Evlenme Akdi ya da Nikah dediğimiz olay evrensel hukuk açısından ya da bir takım dini ritüellere baktığımızda aleniyet yani yeni çiftlerin evli olduğunun kamu oyunca bilinmesi anlamına gelir. Burada kamu otoritesi yani o devletin yönetim erki, nikahın hukuki geçerlilik şartlarını, tarafların karşılıklı hak ve vazifelerini hukuken meşru kılacak yasal düzenlemelere, toplumun sosyolojik derinliklerini dikkate alarak gidebilir.
Bu cihetle hükümetimiz sosyoloji ve tarihsel derinliği dikkate alarak bir düzleme yapmak istemekte ve bu düzenlemeye de karşı cepheler her zaman olduğu gibi milletimizin yapısından uzak farklı niyetlerle toplumun iradesini fesada uğratma çabası içerisindedir' diye konuştu.
Devletin laik olduğunu dile getiren Filiz, yapılan tartışmalarının asıl amacının kafa karışıklığının oluşturması olduğunu kaydetti. Filiz, 'Kişisel hak ve özgürlüklere saygılı, din ve vicdan hürriyetinin hangi dine hangi inanca sahip olursa olsun bu hakların güvencesi gerekli yasal mevzuat içinde koruma altındadır. O nedenle son günlerde müftülerin de resmi nikah kıyması yasal düzenlemesine karşı yükselen sesler yersiz ve her zaman olduğu gibi milletimizin kafasını bulandırma noktasındadır. Müftülerin de yapacağı, mevcut medeni kanun hükümlerine göre resmi nikah işlemidir. Hükümetimiz bu uygulamada medeni kanuna göre yapılan nikah işleminin uygulayıcısının genişlemesini istiyor, mesele budur' dedi