Bir alışveriş merkezinde gerçekleşen ve açılışını İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yaptığı sergi, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Lise yıllarından itibaren resim ve el sanatıyla uğraştığını belirten Sanatçı Pınar Kahya, "Uzun zamandır çamurlar üzerinde çalışmalar yapıyorum. Yaptığım çalışmalarda daha çok eski çağlardaki ev figürlerini tercih ediyorum. Ham maddemiz tamamıyla çamurdur. Çamurla evler yaparak onları renklendirip ışıklandırma çalışması yapıyorum. Ben aslında çamurla neler yapılabileceğini topluma göstermek istiyorum. İlkadım Belediyesinin katkılarıyla düzenlemiş olduğumuz seramik sergisi ile de bu düşüncemizi hayata geçirmiş olduk. Bir sanatçı olarak sanata ve sanatçıya desteklerinden ötürü İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

'Sanata ve sanatçıya her zaman desteğimiz sürecek'

Serginin açılışını gerçekleştirdikten sonra davetlilere konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Sanatçı Pınar Kahya kızımızın birbirinden güzel çalışmalarını halkla buluşturmak bizler için güzel bir duygu. Eserler çok güzel, hocamızın eline sağlık. Belediye olarak sanat ve sanatçının her zaman yanındayız. Biz, vatandaşlarımızın yeteneklerini geliştirecek, o yetenekleri kapsamında iş sahibi olacak istihdamın da önünü açacak sektörlere önem veriyoruz. Halk eğitim merkezlerimizde kursiyer yetiştirerek bu sektörlere de destek sağlıyoruz" diye konuştu.

22 Ekim'e kadar açık kalacak

Konuşmaların ardından Başkan Tok ve katılımcılar sergiyi gezerek, eserleri inceledi. Serginin 22 Ekim tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Sergiye ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl, İlkadım Belediyesi Birim Müdürleri ve OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri katıldı.