PTT 1. Lig'de 32. Hafta geride kalırken, play-off yarışı kadar küme düşmeme mücadelesi de nefesleri kesiyor. Küme düşme yarışında bulunan takımların oynayacağı maçlar ise, direkt olarak play-off mücadelesi veren takımları yakından ilgilendiriyor. Şanlıurfaspor, 1461 Trabzonspor ve Denizlispor'un verdiği küme düşmeme mücadelesi, son haftaya kadar sürecek gibi görünüyor.

İşte PTT 1. Lig'de küme düşmeme yarışı:

Şanlıurfaspor:

Lig'de 35 puanla 15. sırada bulunan Şanlıurfaspor, 33. hafta zorlu Elazığspor deplasmanına gidiyor. En az 1 puan alması gereken Urfa temsilcisinin, puan alamaması halinde son hafta kendi evinde oynayacağı Adana Demirspor mücadelesi büyük önem kazanıyor. Sezon başında ve özellikle de sezon ortasında kaliteli transferler yapan ancak bir türlü takım oyununu sahaya yansıtamayan Urfa temsilcisinin, son hafta Adana Demirspor ile kendi evinde oynayacak olması onları biraz rahatlatsa da, 1461 ve Denizlispor'un nefeslerini ensesinde hissetmesi nedeniyle gerginlik devam ediyor.

Urfa temsilcisi için gelecek hafta oynanacak olan 1461 Trabzonspor – Denizlispor mücadelesi büyük önem taşıyor.

Kümede kalma yarışında büyük bir öneme sahip olan bu maçta Denizlispor'un kazanması halinde puanını 36 yapacak olan Denizli temsilcisi, Urfa'nın Elazığ deplasmanında yenilmesi halinde Urfa'yı altına alacak.

Denizli kazandığı takdirde 34 puanda kalacak olan 1461 Trabzonspor ise, son hafta oynayacağı Balıkesirspor mücadelesinden mutlak puan çıkarmak zorunda kalacak. 1461 Trabzonspor Şanlıurfaspor'a karşı ikili averajda üstün olması nedeniyle, bu hafta Denizlispor'a yenilmesi halinde son hafta oynanacak olan Şanlıurfaspor – Adana Demirspor mücadelesinden Adana Demirspor galibiyeti bekleyecek. Adana Demirspor'un Urfa deplasmanında kazanması halinde 1461 Trabzonspor'a Balıkesirspor deplasmanında 1 puan yetecek.

ZORLU MÜCADELE

Zorlu mücadelede 1461 Trabzonspor kazanırsa, puanını 37 yapacak olan Trabzon temsilcisi küme düşmekten kurtulacak. Ve son hafta oynanacak olan Balıkesirspor mücadelesine rahatlamış bir şekilde çıkacak. 33 puanda kalan Denizlispor ise, Elazığ deplasmanında Urfa'nın yenilmesini bekleyecek. Elazığ deplasmanında Urfa yenilmediği takdirde, 1 puan alsa bile Denizlispor ikili averajda Urfa'ya kötü olması sebebiyle küme düşecek.

ŞANLIURFASPOR ÖZET

Özetle: Urfa bu hafta Elazığ deplasmanından puan alamadığı takdirde, son hafta kendi evinde oynayacağı Adana Demirspor mücadelesinden mutlak puan çıkarmak zorunda kalacak. Bu hafta oynanacak olan 1461 – Denizlispor mücadelesi de, Urfa'nın bu hafta son hafta alması gereken puan ya da puanları net şekilde ortaya koyacak. 1461 kazandığı takdirde son hafta ADS mücadelesinden alınacak 1 puan Urfa temsilcisine yetecek. 1461 kazanamaz, Denizlispor kazanırsa ve Urfa Elazığ'a kaybederse, Denizlispor Urfa'yı geçecek. 1461 34 puanda kalacak, Urfa ise 35 puanda kalacak. Son hafta oynanacak olan Balıkesirspor – 1461 Trabzonspor mücadelesi ile, Şanlıurfaspor – Adana Demirspor mücadelesinin yanı sıra, Denizlispor – GBB mücadelesi de küme düşen takımı belirleyecek.

1461 Trabzonspor:

1461 Trabzonspor için ihtimaller çok fazla diyebiliriz. Şanlıurfaspor'dan bahsederken yazdığımız gibi, 1461 gelecek hafta kendi evinde Denizlispor'u yendiği takdirde küme düşmekten kurtulacak.

Berabere kalması halinde Denizlispor puanını 34 yapacak, 1461 Trabzonspor ise 35'te kalacak. Aynı hafta oynanacak olan Elazığspor – Şanlıurfaspor mücadelesi ise büyük önem taşıyacak. Şanlıurfaspor bu maçta yenilirse, 1461 Denizlispor ile berabere kalması nedeniyle 35 yaptığı puanı ile Urfa'yı geçmeyi başaracak. Olası bir beraberlikte ve gelecek hafta Urfa yenilgisinde, puan durumu şu şekilde oluşacak.

1461 Trabzonspor 35 puan

Şanlıurfaspor 35 puan

Denizlispor 34 puan

1461 Trabzonspor Denizlispor'a yenilirse, Denizlispor puanını 36'ya çıkaracak. 1461 ise 34 puanda kalacak. Bu durumda 1461'in son hafta deplasmanda oynayacağı Balıkesirspor mücadelesinden mutlak puan ya da puanlar çıkarması gerekecek. Bu hafta oynanacak olan Elazığspor – Şanlıurfaspor mücadelesi son hafta 1461'in alması gereken puan ya da puanları belirleyecek. 1461 Trabzonspor Denizlispor'a yenilirse ve Urfa Elazığ'a yenilirse oluşacak puan durumu şu şekilde olacak.

Denizlispor 36 puan

Şanlıurfaspor 35 puan

1461 Trabzonspor 34 puan

1461 TRABZONSPOR ÖZET

Özetle: 1461 Trabzonspor Denizlispor'u kendi evinde yenemediği takdirde, son hafta oynayacağı Balıkesirspor deplasmanından Urfa'nın aldığı sonuçlara göre puan ya da puanlarla dönmek zorunda kalacak.

Denizlispor:

Samsunspor gibi 3 puanı silinen takım, Denizlispor son haftalardaki müthiş çıkışıyla kümede kalma mücadelesinde büyük efor sarf eden takımların başında geliyor. Denizlispor için bu hafta oynanacak olan 1461 Trabzonspor mücadelesi büyük önem taşıyor. Denizlispor eğer Trabzon deplasmanından 3 puanla dönerse, puanını 36 yapacak ve 1461'i altına alacak. Son hafta kendi evinde oynayacağı GBB maçında ise, yenilmemesi halinde kümede kalmayı başaracak. Fakat 1461'e yenildiği takdirde, kümede kalma yarışında kendini kurtaracak olan 1461 haricinde tek rakip olarak Şanlıurfaspor kalacak. Şanlıurfa'nın Elazığ maçında yenilmesi halinde son hafta oynanacak olan Urfa – ADS maçında Urfa'nın 1 puan alması, Şanlıurfa temsilcisine yetecek. Urfa temsilcisi Elazığ'a yenilir ve son hafta ADS maçından en az 1 puan alırsa, Denizlispor lige veda edecek.

DENİZLİSPOR ÖZET

Özetle: Denizlispor 1461 Trabzonspor mücadelesinden en az 1 puan çıkarmak zorunda. 1 puan ya da 3 puan çıkaramadığı takdirde, küme düşen takım yüksek ihtimalle Denizlispor olacak ve son hafta Şanlıurfaspor'un ADS maçından alacağı en az 1 puan Denizlispor'un düşmesine neden olacak.

KÜMEDE KALMA YARIŞININ PLAY-OFF'A ETKİSİ

Kümede kalma yarışı, doğrudan play-off potasını ilgilendiriyor. Özellikle bu hafta oynanacak olan 1461 Trabzonspor – Denizlispor mücadelesinde Denizlispor'un puan ya da puanlar çıkarması, son hafta oynanacak olan Balıkesirspor – 1461 Trabzonspor mücadelesinde Trabzon temsilcisinin puan ya da puanlar almak zorunda kalmasına neden oluyor. Aynı şekilde, bu hafta oynanacak olan Elazığspor – Şanlıurfaspor mücadelesinde de, Urfa'nın alacağı bir galibiyet Urfa'yı kurtarıyor. Alınacak olan beraberlik ise Urfa temsilcisini rahatlatıyor.

BALIKESİRSPOR'UN GÖZÜ O MAÇTA

Play-off mücadelesi veren Balıkesirspor'un gözü 1461 Trabzonspor – Denizlispor mücadelesinde olacak. 1461'in Denizlispor'u yenmesi, son hafta oynanacak olan Balıkesirspor – 1461 Trabzonspor mücadelesinde Balkes'in işini kolaylaştıracak. Fakat 1461 Denizlispor'u yenemezse, son hafta oynanacak olan ve play-off mücadelesi veren takımları yakından ilgilendirecek olan Balıkesirspor – 1461 Trabzonspor mücadelesi büyük bir çekişmeye sahne olacak.

Aynı şekilde, Denizlispor de 1461 karşısında aldığı sonuç ne olursa olsun, son hafta kendi evinde Gaziantep Büyükşehir Belediye'yi yenmek isteyerek, rakiplerinin alacağı sonuçları bekleyecek.

Bu hafta oynanacak olan Elazığspor – Şanlıurfaspor maçında ise, Urfa temsilcisi 3 puan için oynayarak, kümede kalmayı garantilemek isteyecek. Yenilmesi halinde ise, son hafta kendi evinde oynayacağı Adana Demirspor mücadelesinden galibiyet almak zorunda kalacak.

Hesaplar çok karışık olsa da, son iki hafta her şeye gebe gibi duruyor.