Dün oynanan Bayern Münih – Atletico Madrid Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçını yöneten Cüneyt Çakır, tüm dünyada gündem oldu. Verdiği kararlar ile tartışma yaratan ve İspanya spor kamuoyunun dışında özellikle Almanya'dan büyük bir tepki alan Çakır'ın tartışmalı kararları şu şekilde:

Maçın 54. dakikasında Torres'in ara pasında hızlı bir şekilde kaleciyle karşı karşıya kalan Griezmann, topu filelere gönderdi. Torres'in attığı ara pasında ofsayt olduğu itirazı yapılırken, birçok otoriteye göre ve kamera görüntülerine göre pozisyonda ofsayt olmadığı anlaşıldı.

Maçın 83. Dakikasında ise bu sefer Atletico Madrid lehine penaltı veren Çakır, en çok tartışılan karara imza atmış oldu. Torres ceza sahasına girecekken Münihli Martinez'in arkadan yaptığı hareketi faul olarak nitelendiren ve penaltı noktasını gösteren Çakır'a, pozisyonun ceza sahasında olmadığı itirazları yapıldı. Torres penaltıyı kaçırdı fakat maç sonunda yaptığı açıklamada, pozisyon kesinlikle penaltı değildi dedi. Kamera görüntülerinde de pozisyonun dışarıda olduğu net şekilde belli olurken, arkadan yapılan hareketin devamında Torres'in ceza sahası içine düştüğü görülüyor.

Bayern Münih Başkanı tarafından yapılan açıklamada ise, 'Hakem tarafından aldatıldığımızı düşünüyoruz.' Denildi. Birçok otoriteye göre Çakır penaltı pozisyonunda hata yapsa da, maçın genelinde güzel bir performans ortaya koydu.

1-0'lık galibiyetin rövanşında deplasmanda Münih ile karşılaşan Atletico Madrid ise, maçı 2-1 kaybetmesine rağmen finale yükselen ilk takım olmayı başardı.