Gazi Murat Çetinkaya (24) tedavisinin ardından Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı baba evine döndü. Yüksekova Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından hava yoluyla Ankara Esenboğa Havalimanına uçak ile gelen gazi Çetinkaya, ardından 112 Acil Servis ambulansı ile İhsaniye ilçesine geldi. Çetinkaya'yı İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı Şehit Gazi İşlem Subayı Topçu Albay Fatih Sağdıç ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, aile üyeleri ve ilçe sakinleri karşıladı. Gaziyi babası Mehmet Çetinkaya ve yakınları evlerinin önünde kurban keserek ve sevinç gözyaşları ile karşıladı.
Gazi yaşadıklarını anlattı
Gazinin sağlık durumu ile ilgili bilgiler veren Başkan Kumartaşlı, sevinç ve hüznü aynı anda yaşadıklarını ifade ederek, 'Sevinelim mi, üzülelim mi biz de bilemedik. Bu gazimizin can ciğer arkadaşı Abdik Kılınç'ı aynı patlamada toprağa verdik. Bugün Murat taburcu oldu, bundan sonraki tedavisini Afyonkarahisar'da devam ettirecek' dedi.
Gazi Çetinkaya ise yaşadıkları olayı şöyle anlattı:
'Üst bölgemizin güvenliğini almak için nöbet değişimi için yola çıktığımız esnada mayın patlaması oldu. 4 şehit verdik 4'te yaralı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olaylarla biz yılmayacağız ve görevime devam edeceğim.'
Baba Çetinkaya ise teröre karşı 'Kabul ederlerse, devletim, vatanım ben de gideceğim' mesajı verdi.

Gazi, baba evinde kurban kesilerek karşılandı