Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "devlet günü" çerçevesinde perşembe günü bir araya gelmesi beklenen Davutoğlu ile bugün görüşecek olması, tüm dikkatleri bu görüşmeye çevirdi.

'HER MEVKİYİ ELİMİN TERSİYLE İTERİM' DEMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünkü AK Parti grup toplantısında, herkesi şaşırtacak kadar kısa konuşmuş ve "Biz başka partiler gibi değiliz, biz siyasi menfaat peşinde koşanlardan değiliz. Bizim derdimiz Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmaktır. Biz bunun için bu yüce çatının altındayız. İnandığımız doğrulardan lekesiz, temiz siyasetten geri durmayacağız. Umudunu AK Parti'ye bağlayan milyonlar merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam" ifadelerini kullanmıştı.

GÖRÜŞME BİR GÜN ÖNE ÇEKİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gece yarısı duyurulan resmi programında sürpriz olarak yorumlanan bir gelişme yaşandı.

Programda, Erdoğan'ın bugün 18.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Davutoğlu'nu kabul edeceği duyuruldu. Erdoğan'ın Davutoğlu ile "devlet günü" çerçevesinde perşembe günü görüşmesi bekleniyordu ancak bugünkü programda görüşmenin yer alması kulislerde merak uyandırdı.

Bugün herhangi bir programa katılması beklenmeyen Başbakan Davutoğlu'nun resmi programı ise dün gece geç saatlere kadar duyurulmadı.