Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olan Mariya Zaharova'dan son derece sert Türkiye mesajı geldi. Küstahça açıklamalar yapan Zaharova, 'Türkiye, Osmanlı'nın sonunu unutuyor' dedi.

Sözcü, Rusya'daki bir gazeteye verdiği demeçte, 'Türk yönetimi Osmanlı İmparatorluğu'nun eski gücünü geri getirmek istiyormuş gibi bir izlenim bırakıyor. En azından Türk yönetimini politikasının tüm bileşenleri böyle bir tablo ortaya koyuyor. Ancak Osmanlı İmparatorluğu'nun sonunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz' dedi.

UZUN SÜRE SABRETTİK

Türkiye'nin Kırım ve Suriye politikaları hakkında da konuşan Zaharova, 'Türkiye yönetiminin Kırım ve Suriye kriziyle ilgili politikalarını çok iyi biliyorduk. Buna rağmen Türkiye'yle aramızdaki farklılıkları müzakere masasında çözümlemek, bir uzlaşıya varmak ve Türk tarafıyla çalışmak için mümkün olan her şeyi yaptık' diyen Zaharova, Rusya'nın Türkiye politikalarına karşı uzun süre sabrettiğini de sözlerine ekledi.

Aynı zamanda Zaharova Türkiye ile Rusya ilişkilerini de değerlendirirken, tavrını değiştirmesi gerekenin Moskova değil Ankara olduğunu savundu.

'Biz de ideal değiliz ama uluslararası toplumu endişelendiren konularda çalışmaya hazırız. Bunlara karşı nerede durduğumuzu açıklıyoruz. Bunun için de yasal yöntemler kullanıp yapıcı bir rol oynuyoruz.' Diyen sözcü, demecini sonlandırdı.