TEMA Vakfı'nın Genel Müdürlük görevine Oben Akyol getirildi. Oben Akyol'un bilgi birikimi ve deneyimiyle TEMA Vakfı'na önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, 'Kendisi ile Fıstığımız Bol Olsun gibi önemli bir projemizde uzun süre birlikte çalışmıştık. Vakfımızı tanıyan değerli bir ismin ekibimize katılarak çalışmalarımıza profesyonel katkı sağlayacak olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu görevlendirmenin gelecek dönemde TEMA Vakfı'nın gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum' dedi.

TEMA Vakfı Genel Müdürlüğü görevini üstlendiği için büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Oben Akyol, doğa için çalışacak olmanın kendisine büyük bir heyecan verdiğini belirtti. Akyol, '25 yıldır bu topraklarda umut yeşerten TEMA Vakfı'nın yeni Genel Müdürü olarak göreve başlamaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Ülke genelinde 650 bini aşkın gönüllüsü bulunan TEMA Vakfı'nda, tüm bilgi birikimimi ve deneyimimi başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için kullanacağım' dedi.

Oben Akyol kimdir?
1966 doğumlu Oben Akyol, İzmir Tevfik Fikret Lisesi'ndeki eğitimini tamamladıktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Fransada bulunan Akdeniz Agronomi Ensititüsünde (Institut Agronomique Mediteranéen) Gıda Ekonomisi üzerine yüksek lisans yaptı. 1994 yılında aynı Enstitüde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Akyol, 1996'da Nestlé Türkiye'de Ürün Müdürü olarak çalışmaya başladı ve ilerleyen yıllarda Nestlé Türkiye'de farklı görevler üstlendi. Son olarak Nestlé Türkiye Çikolata Grubu Genel Müdürü olarak çalıştı. Evli ve bir çocuk babası olan Oben Akyol, Fransızca ve İngilizce biliyor.

TEMA Vakfı’nın yeni Genel Müdürü Oben Akyol oldu