Günümüzde sosyal medya kullanımı ve özellikle de internet üzerinden vakit geçirmek hayatımızın büyük bir bölümü kaplamakta. Hatta bu çılgınlık öyle bir boyuta geldi ki, küçük yaştaki çocuklar dahi sosyal medyada kendilerine hesap açmanın dışında, sürekli olarak internette vakit geçirmekte.

Sosyal medyada hesap açan ve internette bolca vakit geçiren 10 yaşındaki Jani ise inanılmaz bir başarıya imza attı. Dünyanın en önemli uygulamalarından bir tanesi olarak bilinen İnstagram'ın açığını bulan Jani, Facebook'tan 10 bin dolar ödül kazanmayı başardı.

İnstagram'da istediği kişinin özel mesajını sildiğini iddia eden Jani, bu iddiasını Facebook'un test için attığı yorumu silerek de kanıtladı. Dünyaca ünlü Forbes Dergisi'ne açıklamalarda bulunan küçük çocuk, 'Herkesi ortadan kaldırabilirdim. Justin Bieber'i bile' diyerek, İnstagram'ın açığının çok büyük olduğunu ifade etti.

Açık haberinden sonra çocukla ve ailesiyle iletişime geçen Facebook ise, İnstagram'daki açık için çocukla birlikte test yaptı. Facebook'un test için attığı yorumu silmeyi başaran Jani, tam olarak 10 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. Facebook'un sahibi olduğu İnstagram'daki açığı bulan ve Facebook'taki açıkları bulan en genç isim olmayı başaran Jani'nin, dünya devi tarafından yakından takip edileceği bildirildi. Jani'nin ortaya çıkardığı bu açık ise, Şubat sonunda giderildi.

Bilindiği gibi Facebook, kendi açıklarını bulan kişilere ya para ödülü veriyor ya da bünyesinde çalışma fırsatı veriyor. Jani'nin yaşının küçük olması ise Facebook'ta çalışma imkanını elde edememesine sebep oldu. Fakat ilerleyen senelerde Facebook'un küçük çocuğun eğitimine destek vermesi bekleniyor. Eğitimini tamamladığı takdirde işe alımına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Twitter 19 Mayıs'ta işsizlere iş bulacak