Show Ana Haber sunucusu Jülide Ateş ve Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Kurnaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin davetlisi olarak habercilikte geçirdikleri 25 yıllık deneyimlerini İletişim Fakültesi öğrencileri ile paylaştı.

Medya ve İletişim Topluluğu'nun düzenlediği ankette 'Türkçeyi En İyi Kullanan Haber Spikeri' olarak belirlenen Jülide Ateş ve aynı ankette yılın 'En İyi Haber Bülteni' seçilen Show Haber'in Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Kurnaz ödüllerini almak ve 25 yıllık habercilik deneyimlerini öğrencilerle paylaşmak üzere Çarşamba ilçesinde bulunun OMÜ İletişim Fakültesi'ne geldi.

İletişim Fakültesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, öğretim üyeleri İletişim Fakültesi ve Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Toplumda artan şiddet eğiliminde medyanın rolü konusunda görüşlerini aktaran Jülide Ateş, toplumdaki kadın erkek normlarına değindi. Jülide Ateş 'Çifte standartlı ve iki yüzlü bir namus anlayışımız var, eğer toplumsal bir norm varsa kadın için de erkek için de geçerlidir. Toplumda kadına 'bayan' denilerek kibarlaştırılmaya çalışıyor ve kadın kelimesi bir hakaret gibi algılanır hale getiriliyor. Fakat ben kadın olmaktan gurur duyuyorum' diye konuştu.

Haber sunarken hassas olduğu konularda bülten esnasında duygularını katabildiğini ve bunun çok önemli olduğunu belirten Ateş, 'Örneğin 'tahrik indirimi' konusunda çok hassasım ve her haberde yılmadan vurgulayacağım. Ayrıca şehit haberlerinde çok etkileniyorum fakat ağlayacaksam elimden geldiğince kameralar karşısında ağlamamaya çalışıyorum. Ne yazık ki görüntülerin ham hallerini de öncesinde izlediğimiz için hayata aynı şekilde devam edemiyoruz' şeklinde konuştu.

Geleneksel medya ve yeni medyayı kıyaslayan Ramazan Kurnaz ise 'Bültenimize yeni kurduğumuz Whatsapp hattı çok faydalı oluyor. Doğruluğunu teyit edip araştırmalarımız neticesinde haberleştiriyoruz. Fakat yine de geleneksel medyanın yerini daima koruyacağı kanaatindeyim' ifadelerini kullandı.

Basın özgürlüğü hakkında gelen soruya yanıt veren Kurnaz 'Düşünce özgürlüğü konusunda Avrupa'nın çok gerisindeyiz. RTÜK kendi görüşüne göre çok ciddi dayatmalar yapıyor. Tarafsız haber yaptığımızdan dolayı sürekli ceza alıyoruz' açıklamasını yaptı.
Soru-cevap şeklinde gerçekleşen söyleşi sonrasında Ateş ve Kurnaz'a OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan tarafından ödülleri takdim edildi. Söyleşi ve ödül töreni sonrası Ateş ve Kurnaz duydukları memnuniyeti dile getirerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.