14 Mayıs 1984 yılından itibaren yani 32 yıldır Altınordu, Gülyalı, Perşembe ve Ulubey ilçelerinin çöplerinin döküldüğü Durugöl Mahallesi'ndeki alana artık çöp dökülmüyor.

Yıllarca dökülen çöple birlikte yaşanmaz hale gelen Durugöl Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin alana çöp dökülmesini yasaklamasının ardından rahat bir nefes aldı. Başkan Enver Yılmaz'ın talimatı ile kademeli olarak üzeri kapatılan çöp alanının çevresi de normal dokusuna dönmeye başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi vahşi depolama alanının üzerini kapatmasının ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü ve Ordu Büyükşehir Belediyesi, müşterek çöp sahasının ve Melet Irmağı'nın sedde çalışmalarına başlayacak.
Altınordu ilçesindeki çöp sorununun çözülmesinin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi ikinci hamleyi yaptı. Yapılan ihale ile günlük 270 ton evsel atık Ünye Çimento tarafından alternatif yakıta dönüştürülerek bertaraf edilecek. Buna göre Altınordu Ayrıştırma Tesisleri'nde işleme tabi tutulacak çöpler, Ünye Çimento'nun tesislerine teslim edilecek. Ordu Büyükşehir Belediyesi, teslim ettiği çöpün her tonu için 5 TL gelir elde edecek. Söz konusu anlaşma yasa gereği Danıştay 1. Dairesi'nin onayına sunuldu.

ŞİMDİ SIRA DİĞER İLÇELERDE
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde 32 yıldır kangren haline gelen çöp sorununu çözdüklerini belirtti. Daha önce Altınordu, Gülyalı ve Perşembe, Ulubey ilçelerinden günde yaklaşık 200 ton olarak elde edilen çöplerin artık Durugöl Mahallesi'ne dökülmediğini, Ünye Çimento tesislerinde yakıt olarak kullanılarak ekonomiye kazandırıldığını kaydeden Yılmaz, şimdi iç bölgelerdeki ilçelerin çöplerini karşılayan Ünye ve Fatsa'daki çöp sorununu çözmek için kolları sıvadıklarını vurguladı. Yılmaz, 'Fatsa ile Ünye arasına kiraladığımız bir yere diğer ilçelerin çöpü dahil bir toplanma merkezi oluşturacağız. Tüm çöpler burada ayrıştırılacak. Ayrıştırmadan çıkan çöpü Ünye Çimento enerji olarak kullanacak, kalan ise yol altyapısı ve gübre olarak piyasaya servis edilmiş olacak' dedi.

'ÇÖPÜ SİYASİ MALZEME OLMAKTAN ÇIKARDIK'
Göreve geldiklerinde çöp sorununu önemsediklerini ve bununla ilgili sıkı bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz, 'Çöp Ordu'da adeta bir siyasi malzeme haline getirilmişti. Büyükşehir olmadan önce Ordu Belediyesi daha önce CHP ile yönetilen bir belediye idi. Dönemin Belediye Başkanının 2004-2009 yılları arasında ilk sözü 'çöp sorununu çözmek benim namus meselem' sözü olmuştu. 5 sene gitti, bir şey olmadı.

2009-2014 yılları arasında yine 'çöpü çözmek benim onur meselem' dedi, bir 5 sene daha gitti, yine bir şey olmadı. 10 sene boyunca milleti çöple oyaladılar. Hiçbir şey yapmadılar. Gülücüklerle, yürüyüşlerle, Sinop yürüyüşleriyle, Artvin yürüyüşleriyle, Rıhtım yürüyüşleriyle işi geçirdiler. Biz geldik ve bir yıl içerisinde çöp sorunu çözeceğiz dedik. Altınordu'nun çöp sorunu çözüldü. 6-8 ay içerisinde diğer ilçelerin çöp sorununu da kökten çözeceğiz' dedi.