Olay, Samsun'un İlkadım İlçesi Baruthane Mahallesi Anadolu Caddesi'nde 10 Eylül 2016 akşamı meydana geldi. Alınan bilgiye göre, sokak üzerinde baltalı ve bıçaklı saldırıya uğrayan 2 çocuk babası Hamit Uyaner (39) ağır yaralandı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Uyaner, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri yaptıkları araştırma sonucu cinayet olayına karışan Cem Y. (48) ile oğlu İsmail Ö.Y. (20) gözaltına alındı. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanan Cem Y. ile oğlu İsmail Ö.Y. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.
Bugün görülen davanın son duruşmasında Cem Y., "Pişmanım. Barışmak istiyordum. Konuşurken çok hakaret etti. Baltayla vurdum. Kaçtı, oğluma 'Git bak durumu nasıl' dedim. Beraatimi istiyorum" dedi.
İsmail Ö.Y. ise "Pişmanım. Böyle bir şey olmasını istemezdim. Zarar verme amacım yoktu. Yardım etmek istiyordum. Öğrenciydim sanık oldum" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti İsmail Ö.Y.'yi "adam öldürmek" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırırken, babası Cem Y.'yi ise "öldürmeye teşebbüs" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırarak her ikisinin de tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Samsun Haberleri